Marjii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam işte sıkıntılı durumda orası. Hem satanin hem alanın bunu bir şekilde kanıtlaması gerekiyor. Alan kişi ben bu araçla kaza yapmadım airbag açmadı bana bu şekilde satılmış diyerek bunu kanıtlarla sunması gerekiyor. Satan kişi de aynı şekilde ben bu araçla kaza yapmadım airbag açmadı vs vs vs diye. Zaten böyle bu tarz durumlarda araç incelemeye alınıyor eğer böyle bir durum varsa bilirkişi airbagler degistiyse eğer ne zaman değiştiğini, ne işlem gördüğünü orada ki yıpranmalardan airbaglerin tarihlerinden vs gibi etkenlerden fark edecektir. Şöyle söyleyeyim mesela bir arabanın kapısı boyandı alıcı bende olmadı dedi satıcı da bende olmadı dedi. Bu noktada boyanın ne zaman yapıldığını üzerinde yapılan testler sonucunda tahmini bir tarih cirakabiliyorlar (güneşte solması, boyanın üzerinde ki deformasyon vs. gibi) aynı durum airbagler içinde geçerli. Ancak süreç sancılı ve can sıkıcı.
Bence bu tamamen avukatların para tuzağı. Google’da birkaç tane avukat var bu işi yapıyorlar işte bir parça fazla boyalı çıktı 500 bin aldık falan diye reklam yapıyorlar emsal kararlar vs. Umut tacirliği yapıyorlar. Arabanın 7-8 sahibi oluyor tek tek onlara da kâğıt geliyor bilmem ne çok sıkıntılı süreç tabi avukat da bu süreçte baya bir ücret alacak garip durum.