Adamlar zaten açık açık söylüyor ABD li senatör Lindsey Graham ve Emekli üst rütbeli asker mcregor sırdaki hedef Türkiye diyorlar . İsrail' in Kendi eski başkanları bile aynı şeyi söylüyor hatta senatör Graham yetkim olsaydı Gazze'yi nükleer bombayla vururdum diyor bir programda, Sırayla geliyor gelmeleri sıkıntı değil bizim teknolojik ve askeri olara ne kadar hazır olduğumuz önemli, Hava kuvvetlerimiz kıçı kırık F-16 lar ile dolu block-30 lar eskidiler artık ACİL uçak ihtiyacımız var hemde çok fazla ve yeni nesil uçaklar.
Nato üyesi Türkiyeye bir şey olmaz diyenler Yıllardır PKK'nın NATO ortakları tarafından beslendiğini desteklendiğini bilmiyor sanırım bunların başını ABD ve İsveç çekiyor, NATO da bizi kim destekleyecek beyler Eurofighter uçak vermek için binlerce şart koşan ALMANYA mı ? Eski Tranche 2 Eurofighterları bize kitlemeye çalışan İnglizler mi ? Parasını ödediğimiz F-35 leri vermeyen ve paramızı da vermeyen üzerine CAATSA yaptırımları uygulayan ABD 'mi ?, Dibimizde ki Yunanistanı baştan aşağı Savaş uçağı , fırkateynler meteor füzeleri ile donatan Fransa mı ?
Grönland'a ABD ye karşı
Fransa: 15
Almanya: 13
İsveç: 3
Norveç: 2
Finlandiya: 2
İngiltere: 1
Hollanda: 1
asker gönderen nato üyeleri mi ?
Türkiyeyi teknolojiden, asker savunmasından çok ,Kaybedilebilir asker sayısı olarak öne sürmeyi düşündükleri için seviyorlar bizimkilerde çok güçlüyüz sanıyorlar , Daha Nükleer bombamız yok, Nükleer güç herşeydir siyasi ve askeri caydıcılık verir, Deniz altılarımızı almanlara yaptırıyoruz, KAAN dediğimiz uçağın testlerini yapmak için bile ABD den F-110 motoru bekliyoruz Yerli motor TF-35000 in gelmesine en az-5 yıl var daha. TCG andolu, Fırkateynler , Korvetlerin ve diğer deniz unsurlarının hepsinin motoru ithal yerli girişimler var ama daha henüz çok var, Askeri olarak kapasitemizi çok ciddi şekilde artırmalıyız daha envanterde 1 tane Destroyer yok yahu kafayı yiyeceğim TF2000 2028-2030 gelecek muhtemelen,
Siha ile F-35 'e F-22 ye kafa tutabileceğimizi düşünen belli kesim insanlar var biraz gidip araştırırlarsa hak verecekler bana karşındaki düşman 2020 de karabağda sovyetlerden kalma külüstürleri kullanan Ermenistan, Veya eski nesil Panstir S hava savunma sistemlerin kullanan ülke Rusya ve libya değil, Bugün kullandığınız chatgptp gibi yapay zeka modelleri 2015 yılında israil orduda kullanıyormuş adamların kim bilir şimdi elinde ne var. Evet sihada şuan pazarın büyük bir kısmı bizde fakat bu israil ve abd nin kötü olduğu anlamına gelmiyor. ABD ni birçok GlobalHawk, MQ9 reaper gibi güçlü ve açıklamadığı sihaları var, İsrail zaten en eski dron üterticilerinden HERON, Hermes vs. hatta şunu söyleyeyim envanterimizdeki Tankları zamanında israil modernize etti, Bugün BMC kirpi dedğimiz askeri araç israil'in Hatehof Navigator adlı aracını model alıp geliştirilerek yapıldı. Tusaş ANKA 3 ABD 'nin RQ-170 Sentinel adlı ihasını kopyası ,
Ben adama mantıklı bir ton istatistik sunuyorum bunları diyince de bana karşı şey moduna giriyorlar yav Sanki ben vatan hainiyim de sanki savaştan kaçıyorum ,
'' Çok korkaksınız oğlum siz gelmeyin savaşta biz önde savaşırız , Türk korkmaz vs. yürek meselesi şehitlik herkese nasip olmaz'' diyorlar daha eline bir tane silah almamış şahıslar.
Tamam da kardeşim şehit olmadan da bilimle teknolojiyle kazanabilirsin , İlla ki şehit olmayı kendine niye şart koşuyorsun ki , bunlar savaşı herhalde poligonda atış yapmakla karıştırıyor, çağ yiğitlik , kahramanlık , kılıç bilek gücü, cengaverlik , cesaret çağı değil,
Çağ Teknolojsii, ekonomisi ,Askeri savunma altyapısı ,İstihbarat ağı güçlü olanın kazandığı bir çağ