Maalesef o fiyatlara alınacak cihazlar universal obd olarak geçiyor ve sadece yüzeysel bilgiler verir. Sanayide kullanılan cihazlar ise resmi servis orijinal cihazı ya da universal obdye göre çok daha gelişmiş launch gibi markalarla bakılıyor.
Mesela bu konuda bahsedilen adblue sorunu için o fiyatlardaki universal cihazlar aracın beynine tam müdahale edip reset/configrasyon işlemleri yapamaz.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Söylediklerinizde haklisiniz. Kendim oto elektronik beyin üzerine işletmem var. Launch autel ve hatta boş gibi cihazlar da detay arızalar olduğu zaman yanlış yönlendirme yapabiliyor en sagliklisi hangi araç ise o aracın orjinal servis cihazı ile baktırmak özellikle 2021 sonrası bir çok araç online sisteme geçmiş durumda ve bu cihazlar dahi bazı işlemlerde yetkisiz kaliyor. Bahsettiğim elm327 obd cihazını ben kendi musterilerime de almalarini tavsiye ediyorum. Neden ?
Bahsettiğiniz gibi içinde bulunan çipten ve arıza kodu veritabanı servis cihazlarıninkini kullanmiyor bundan dolayı tam erişim saglayamayabiliyor ancak araçlar bazen anlık olarak veri kopukluğu gibi durumlar yaşayabiliyor ve arıza ışığı yakıyor böyle durumlarda müşterilerime bundan ötürü sanayiye gelmelerine gerek olmadığını kendi cihazinizla görebiliyor iseniz ve sildiginizde ışığınız sönüyorsa ve aracın düzeninde bir sorun yok ise içiniz rahat olabilir diyorum. Eğer ki arızanizi göstermiyor ise veya sildiginizde gitmiyor ise o zaman gelmeleri gerektiğini söylüyorum. Sanayide sizinde bildiginiz düşene bir tekme de ustalar vuruyor. Arıza hakkında ön bilgi sahibi olmakta önemli araç sahipleri açısından