İlk öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Citroen C elysee 2021 model feel paket 1.5 bluhdi motor aracım var 85 binde. Bugün normal giderken ansızın adblue ışığı yandı. Herhalde adblue sıvısı azalmıştır diye pek umursamadım ancak biraz daha yol gittikten sonra ışığın hala sönmediğini fark ettim. uyarı kaydına baktığımda ise KİRLİLİK ÖNLEYİCİ SİSTEMİ ARIZASI diye nurtopu gibi bir arıza kaydı gördüm. Adblue ışığıyla beraber motor ışığı yanmıyor ama uyarı ışığı devamlı yanıyor ve herhangi bir KM geri sayımı da yapmıyor sadece arıza ışığı yakıyor. bildiğiniz üzere tamiri pek mümkün olmayan ve genellikle bütün sistemin değişmesini gerektirecek bir durum bu adblue sistemi. şu an aklımda adblue temizleyici kristal önleyici diye trendyoldan bi sıvı buldum onu almayı düşünüyorum ve üstüne extra 5 litre adblue ilave etmeyi düşünüyorum sorun geçmez ise sanayinin yolunu tutup osb cihazı ile hata koduna baktırıp ne yapabileceğime bakmayı düşünüyorum en son çare değişmesi gerektiğine kanaat getirilirse sistemi yazılımla iptal ettirmeyi düşünüyorum daha önce başına böyle bir şey gelen veya konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlaruım varsa ve fikirlerini de benimle paylaşırsa çok memnun olurum teşekkür ederim şimdiden
ü