Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
sizi not ettim bakalım nasip her şey ben bu abiye 2020 yılında gel e şarj işine girelim türkiye 50 ye yakın yerde istasyonlarımız ve bir çinli firma ile anlaşalım dedim o zaman kimde elektrikli araba var manyak mı millet şarj etmeye gelsin diyordu şimdi bin pişman ama iş işten geçti tabi
Teşekkür ederim hocam, her zaman iletişime geçebilirsiniz.
Şarj istasyonu fikri iyiymiş, zaten aynı dönemlerde Avrupa'da da bazı tartışmalar vardı; tartışmalar öncelikle faydalı madenler üzerinden çıkmıştı, madenlerin yetersiz kalacağından şüphesi olan bazı bilim insanları ve girişimciler tarafından bu fikrin geleceği olmayacağı savunuluyordu ancak uzun vadeli bir sektör oluşturacağı unutulmuştu. Madencilik perspektifinden baktıklarında haklı olabilirler ancak teknoloji ilerledikçe şarj istasyonlarının ne kadar gerekli olduğu anlaşılmış oldu, bugün bile pil & maden tartışmaları olmasına rağmen Avrupa, Çin ve Amerika'da şarj istasyonlarına / hibrit modellere yatırımlar yapılmaya devam ediliyor.
Aslında yatırım için hâlâ geç kalınmış değil ancak o dönemlerde başlayan şirketlere rakip olmak için bugün çok daha fazla yatırım yapmak, anlaşmalar için lobi faaliyetleri sürdürmek gerekecektir.