emreseokarya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar hocam, merakımı cezbettiği için sormak isterim, eğer yanlışın varsa hoş görünüz lütfen. Bu raporda yer alan 1 yıllık sürede brüt kazancın 10,686.13 Dolar, net kazancın ise 10,555.64 Dolar olduğu bilgisi yer almakta; ayrıca yıllık veriler içerisinde, aylık gelirde 144.90 Dolar'lık bir düşüş mevcut. Hâl böyle iken, AI destekli yaptığım hesaplamalara göre 8-9 yıllık bir süreçte kendisini amorti etmiş olacaktır. Daha net anlaşılması adına sormak istiyorum, bu hesaplamalara yaparak aklı karışanlar olacaktır, benim gibi; tablodaki rakamlar ve satış fiyatı/yıllık gelir beyandaki rakamlar doğru mudur?
Merhaba,

Öncelikle kusura bakmayın screenshot olarak yanlış eklentinin screenshotı eklenmiş düzelttim. Ancak orada da bir yanlış anlaşılma var yani MRR her ay 800 artmıyor.

MRR = Monthly recurring revenue. Eklenti satışında iki adet satış tarzı var lifetime ve yıllık satış, bunlardan lifetime artıp yıllık satış azalsa bile yani geliriniz artsa bile MRR düşebilir, çünkü lifetime recurring bir revenue olarak sayılmaz.

Burada yazan MRR Growth yıllık karşılaştırma yani örneğin geçen sene bu aylarda MRR 400$dı, şuan 1200$ oldu demek bu.
Diğer eklentide ise 100$lık düşüş vardı yani geçen sene 500$'dı bu sene 400$ MRR demek. Dolayısıyla eğer aylık düşüşü/yükselişi hesaplamak istiyorsanız bunu 12 ile bölmelisiniz.

Açıkçası MRR Growth'u etkileyen birçok faktör var, ancak sattığım iki eklentide 3 yıllık gelirlerine satılmaktadır şu anda.