Selamlar, 1.5 sene önce 2. El olarak aldığım aracımı sattım, satış yaparken bildiğim kusurlarını ve ekspertiz raporlarını alıcıya ilettim. Aracı alırken yaptırdığım ekspertiz raporunda emniyet kemerleri ve airbag kontrol edilmeli yazıyor yani ekspertiz bu noktaları kontrol etmedi.
Aracı satarken de isterseniz ekspertize sokabilirsiniz diye belirtmeme rağmen kendi ustasına götürdü ve motoruna baktırdı yalnızca.

Bugün satın alan adam 1.5 sene sonra aradı ve aracı satışa koyacağı için airbagleri üstünkörü arkadaşına kontrol ettirdiğini ve yüksek ihtimalle patlak olduğunu söyledi. Benim bu konuda bir bilgim olmadığını ekspertiz raporlarını olduğu gibi ilettiğimi ve aracı sattığım zaman dilerse ekspertize sokabileceğini söylediğimi söyledim. Ancak avukatıyla görüştüğünü bunun gizli ayıp olduğunu savundu ve satış sırasında olacak değer kaybını ya da mahkeme yoluna gideceğini belirtti.

Sizce bu benim hiçbir şekilde bilgim olmadığı bu konuda mahkeme yoluna taşırsak ne sonuç alınır, haksız durumda çıkar mıyım, araç geri iadesi gibi bir sonuç çıkar mı ?