Merhaba iyi forumlar, forumda her ödeme altyapısı konusunda hiç duymadığımız markalar öneriliyor.
Bunların büyük bir bölümü gerçekten problemli firmalar.

Evet PayTR ve İyzico'da sıkıntılı fakat daha yeni kurulmuş, adını kimsenin bilmediği firmalara sırf komisyon avantajı için gitmemelisiniz.

Forumda da daha önceden sık sık reklamları olan bir firmada her 2 günde 1 şikayet konusu açılıyordu paramız blokelendi, gönderilmiyor vb. şeklinde.
Firmanın komisyon oranları hariç hiçbir avantajı, güven veren faktörü yoktu.

Peki ne yapmalı?

Alıntı
Forumda PayTR sıkça gömülüyor durduk yere hesabımız kapandı vb. şekillerde. Evet PayTR bunu yapıyor, yapabiliyor.
Fakat konu sahiplerinin büyük bir bölümü SMM ve görev siteleri. PayTR esasında bu sektörlerdeki sitelere ayrımcılık yapıyor.

Yanlış anlaşılma olmasın göz yumduğu siteler kesinlikle var. Haksız yere mağaza kapattığı, sizi kapatırken rakibinizi kapatmadığı durumlar kesinlikle var.
Fakat bu sektörlerde değilseniz, çok yüksek ihtimalle mağazanız kapatılmayacak. Benim tercihim halen daha PayTR'dan yana olurdu bu durumda.
PayTR'ın bir mağazayı kapatması demek, kendi gelir kolunu kesmesi anlamına geliyor. Kendi içinde etik veya değil sebepleri olmadan bunu yapmayacaktır.
Alıntı
İkinci opsiyon ise eğer dijital bir hizmet/ürün satışınız varsa yurtdışında şirketleşmeyi düşünebilirsiniz. Bu tarafta da ucuza kaçmamak gerekiyor.
İngiltere şirketi ne yazık ki çokta sürdürülebilir değil. Açabildiğiniz Stripe, Wise ve Payoneer hesapları çoğu şirket için kısa sürede kapanıyor.

Not: Ben bu konularda bir danışman yada hizmet veren kişi değilim. Konuyla alakalı özel mesaj göndermeyiniz.

Amerika, Hong Kong gibi daha şirket yapınızın köklü ve geçerli olacağı ülkelerde şirketleşmenizi naçizane tavsiye olarak verebilirim.
Amerika daha pahalı da olsa hem Amerika hem İngiltere'de şirket açmış birisi olarak Amerika'yı açmanızı öneririm.
Forumda İngiltere'de şirket kurulumu hizmeti veren arkadaşların ne yasal süreçle, ne vergi durumuyla, ne de yıl sonu beyanlarıyla alakalı bilgisi yok.
Naçizane tavsiyelerim bu şekilde. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum.
İyi forumlar.