Merhaba, Geçtiğimiz günlerde sahur vakti basit bir otomasyon geliştirmeye başladım.
Süreci test ederken YouTubeda "Gerçeği Bul" kanalındaki içerikleri inceliyordum ve benzer konseptte bir uzun format video ürettim.
İlk aşamada tamamen ücretsiz servislerle ilerledim. Ancak üretim süresi oldukça uzadığı için bazı ücretli servisleri entegre ederek sistemi optimize ettim.
Geliştirdiğim yapı şu mantıkla çalışıyor:
Cümle - görsel senkronizasyonu.
Her cümleye özel üretilen görsellerle, akıcı ve bütünlüklü bir hikaye anlatımı sağlanıyor.
Ortaya çıkan ilk video:
https://youtu.be/68e5SmxWvqE
Projeyi daha ileri taşımak ve farklı senaryolar üzerinde test etmek amacıyla, 4 farklı kullanıcıya 1 adet 10-30-60 dakikalık video içeriğini maliyetine hazırlayabilirim.
Memnun kalınması halinde uzun vadeli destek sağlayabilirim.
100 Adet görsel maliyeti 2$
100.000 Karakter seslendirme maliyeti 5$
Seslendirme ücretsiz servislerle de yapılabilir; ancak kalite beklentimi karşılamadığı için ücretli servis kullandım.
Kullanılan araçlar
minimax.io -> AI Studio üzerinden Zephyr sesini klonladım, daha profesyonel sesler de klonlanabilir.
Open AI -> görsel
Movie PY -> video
Benim beklentimi karşıladı ancak Türkçe içeriklerde görsel kontrolü manuel yapılması gerektiğini düşünüyorum, izleyiciyi sıkmaması açısından minimum seviyede yabancı dil text içeren görseller olmalı.