Yiğit Aksüt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Bu tarz konular çok hızlı gelmiyor ama elime geçtikçe devam ettirmeye çalışırım. Süreç benim önderliğimde ekibimle birlikte yapıldı. Teşekkür ederim güzel yorumun için sorularını cevaplayayım.

En çok okunan haberleri kapandı, keşfet kapandı, Index süreleri uzadı, deindex başladı bununla birlikte crawl sorunları başladı. Aslında hepsi aynı anda oldu. Bu zamana kadar birçok siteyi kurtardım güncellemeye denk gelmeyen kurtarma yok. Eğer bir site kurtulacaksa bunun en net zamanı güncelleme beklemektir. Güncelleme geldiği zaman siteniz yeniden değerlendiriliyor onun harici yeniden değerlendirme yok gibi sayabilirsiniz.

Teknik olarak sitede genel bir sorun olsa, siteyi taşıdığımızda crawl sorunu çözülürdü. Bu direkt olarak içerikle alakalı sorundu. Hızlı bir CMS değişimi yaşandı zaten öncekinde de problem olduğu için. Ama bu süreçte de grafikte görebildiğin gibi hiçbir değişim olmuyor.

Brand trafiği çok olan bir site değildi zaten, yerel anahtar kelimelerinde çok güçlü değildi. Tüm hitleri haber ve SEO bazlı soğuk haber dediklerimziden geliyor. O yüzden nnon-brand içeriklerden geliyor olarak düşünebilirsin.

cevaplar için teşekkür ederim, gerçekten net ve dürüst bir çerçeve çizdin hocam, özellikle güncellemeye denk gelmeden kalıcı recovery görmenin zor olduğunu söylemen çok kritik bir nokta şahsen benim için.

paylaştığın detaylar case study’yi daha da mantıklı yapıyor emeğinize sağlık, ekip çalışması olduğu da ayrıca değerli.

başarılarınızın devamı dilerim,

bir diğer teknik olarak senden öğrendiğim nokta bu konuda haber sitesi özelinde güncellemeye denk gelmeden kalıcı recovery neredeyse yok yaklaşımın bu, pratikte aklımda şunu canlandırdı büyük ölçekli haber sitelerinde yeniden değerlendirme zapzukası çoğunlukla core update zamanları, bu bakış açısı küçük teknik düzeltmelerle anlık mucize beklemeyi gerçekçi zemine çekiyor gibi.

ayrıca şunu da teknik olarak çok değerli buldum belirtmek isterim

cms değişiminin grafikte ani bir kırılım yaratmaması. bu, problemi altyapı yerine daha çok site-wide quality + content duplication + intent uyumsuzluğu tarafına konumlandırıyor. bu ayrımı doğru yapmak çoğu projede yapılmıyor.

özetle senden öğrendiğim en net teknik ders

crawl budget bir sebep olmadığı, çoğu zaman kalite sinyalinin sonucundan kaynaklandığı

sevgiler, saygılar.

darısı bu kategoride yalandan başarı hikayeleri açıp eşe dosta konu up yaptıranlara...