Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iyi güzelde artık eskisi gibi hit alamıyoruz sosyal medya haberciliğinden dolayı
Onun çözümü aynısını yapmaktan geçiyor hocam. Sosyal medyası olmayan haber sitesi artık kalmadı.

enessivriii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SEO'nun toplu backlink paketi olmadığını gösteren harika bir case study, tebrik ederim. Teknik SEO bilmeden garantili SEO ve backlink adı altında seo hizmeti verenler umarım konuyu okurlar
Teşekkür ederim hocam.

PBNmaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende de benzer sorun var, anlattığınız gibi bende çokça değişiklikler yaptım, tek sorunum bu not indexed kısmının çok yavaş inmesi, bunu hızlandırmanın bir yolu var mıdır?
Ne sebepli olarak bu kadar fazla içerik var onu bakıp analiz etmek lazım. Ondan sonra net bir şey söylenebiliri.

Sceptre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şöyle case study görmeyi özlemişim hemde ana dilimde, türkçe. detaylı okuyacağım.

elinize emeğinize sağlık . bu yorumu editleyeceğim olası soruları saygı çerçevesinde iletmek isterim. haber siteleriyle çalışmayı pek sevmesemde, bu alanda sektörel tecrübem taze değil kısaca hiç yok güncel durumda. en son 2020-21 de yapmıştım acunn medyaya ama bilgilerinizi emerim hüpletirim.
Sceptre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
flood yapıyorum ama değer yani, harika bir iş .

okudum, gerçekten emek verilmiş, sahada çalışılmış bir proje olduğu çok net o yüzden süreci yöneten arkadaşa siz mi sadece yoksa ekip mi bilmediğimden önce saygımı iletmek isterim.

bu tarz recovery olayları kolay yazılmıyor, arkasında ciddi stres ve operasyon var belli ama işi biraz daha teknik yerden kurcalamak adına şunları özellikle merak ediyorum.

crawl düşüşü mü önce oldu yoksa index kaybı mı başladı, yani sebep ve sonuç yönü net mi hocam recovery tam olarak bir google update’ne mi denk geldi yoksa yapılan iyileştirmeler sonrası kademeli bir toparlanma mı yaşandı? google siteyi esasen low quality / redundant aggregator olarak mı değerlendiriyordu yoksa problem daha çok crawl inefficiency tarafında mıydı? cms değişmeden yalnızca content pruning, internal link ve title optimizasyonu ile aynı toparlanma sağlanabilir miydi, gerçek kırılma noktası teknik mi içerik mi ki ve en kritik gösterge olarak trafik artışı brand mi yoksa non-brand mi geldi? çünkü gerçek seo recovery genelde non-brand büyümede kendini belli eder. içerik gerçekten değerli mümkünse bunu linkedin’de de paylaşın, ben de referans göstererek tekrar yayınlamak isterim.

saygılar, sevgiler.

en kısa zamanda böyle kaliteli bir konu daha bekleriz,
Bu tarz konular çok hızlı gelmiyor ama elime geçtikçe devam ettirmeye çalışırım. Süreç benim önderliğimde ekibimle birlikte yapıldı. Teşekkür ederim güzel yorumun için sorularını cevaplayayım.

En çok okunan haberleri kapandı, keşfet kapandı, Index süreleri uzadı, deindex başladı bununla birlikte crawl sorunları başladı. Aslında hepsi aynı anda oldu. Bu zamana kadar birçok siteyi kurtardım güncellemeye denk gelmeyen kurtarma yok. Eğer bir site kurtulacaksa bunun en net zamanı güncelleme beklemektir. Güncelleme geldiği zaman siteniz yeniden değerlendiriliyor onun harici yeniden değerlendirme yok gibi sayabilirsiniz.

Teknik olarak sitede genel bir sorun olsa, siteyi taşıdığımızda crawl sorunu çözülürdü. Bu direkt olarak içerikle alakalı sorundu. Hızlı bir CMS değişimi yaşandı zaten öncekinde de problem olduğu için. Ama bu süreçte de grafikte görebildiğin gibi hiçbir değişim olmuyor.

Brand trafiği çok olan bir site değildi zaten, yerel anahtar kelimelerinde çok güçlü değildi. Tüm hitleri haber ve SEO bazlı soğuk haber dediklerimziden geliyor. O yüzden nnon-brand içeriklerden geliyor olarak düşünebilirsin.