flood yapıyorum ama değer yani, harika bir iş .
okudum, gerçekten emek verilmiş, sahada çalışılmış bir proje olduğu çok net o yüzden süreci yöneten arkadaşa siz mi sadece yoksa ekip mi bilmediğimden önce saygımı iletmek isterim.
bu tarz recovery olayları kolay yazılmıyor, arkasında ciddi stres ve operasyon var belli ama işi biraz daha teknik yerden kurcalamak adına şunları özellikle merak ediyorum.
crawl düşüşü mü önce oldu yoksa index kaybı mı başladı, yani sebep ve sonuç yönü net mi hocam recovery tam olarak bir google updatene mi denk geldi yoksa yapılan iyileştirmeler sonrası kademeli bir toparlanma mı yaşandı? google siteyi esasen low quality / redundant aggregator olarak mı değerlendiriyordu yoksa problem daha çok crawl inefficiency tarafında mıydı? cms değişmeden yalnızca content pruning, internal link ve title optimizasyonu ile aynı toparlanma sağlanabilir miydi, gerçek kırılma noktası teknik mi içerik mi ki ve en kritik gösterge olarak trafik artışı brand mi yoksa non-brand mi geldi? çünkü gerçek seo recovery genelde non-brand büyümede kendini belli eder. içerik gerçekten değerli mümkünse bunu linkedinde de paylaşın, ben de referans göstererek tekrar yayınlamak isterim.
saygılar, sevgiler.
en kısa zamanda böyle kaliteli bir konu daha bekleriz,