Merak edenler için kısa özet. Ibana aldığım bir ödeme yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. 3 yıldır sürekli karakol, adliye, avukatlar, savcılar derken hayatımın en berbat 3 seneyini inşAllah geride bıraktım. Allahım kimseyi karakola, adliyeye yoluna düşürmesin. Düşmanımın bile başına gelmesini istemediğim kadar stresli ve zor bir süreçti.
Sorum şu şekilde:
Bu süreçte avukatlık, uçak bileti, konaklama vs gibi 250-300k yakın para harcadım. dosyada 3 sanık vardı. Parayı gönderen kişide bir sanıktı, parayı bana gönderen kişiden bu masraflarımı alabilir miyim? Avukatımla görüşemedik henüz bu durumu ama bu kadar tecrübesi olan kişiler varsa bilgi verirse sevinirim.
Bir başka sorumda şu şekilde;
3)Sanık H*** K*** hakkında katılan C** Y**'ye yönelik "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan ötürü cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasında; yapılan yargılamada sanığın savunmasının aksine cezalandırılmasına yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmaması sebebiyle müsnet suçun sanık tarafından işlendiği sabit olmadığından CMK'nın 223/2-e maddesi uyarınca müsnet suçtanBERAATİNE,Sanık kendisini vekil ile temsil ettirdiğinden karar tarihinde yürürlükte olan AAÜT gereğince 65.000 TL vekalet ücretinin hazineden tahsil edilerek sanığa verilmesine,Beraat eden sanık yönünden yargılama giderlerinin kamu üzerinde bırakılmasına,
"AAÜT gereğince 65.000 TL vekalet ücretinin hazineden tahsil edilerek sanığa verilmesine " bu para benim için mi avukatım için mi ödenecek? Ayrıca bu ücreti benim için ise nasıl alabilirim?