ledci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kendi geliştirdiğim AI kontrol sistemine göre

1. yazı
AI Benzerlik Skoru (0–100): 22/100
Kategori: Muhtemelen İnsan
Bu metin, hatalı/dağınık akış, konuşma dili, mizah ve özellikle “fazla spesifik” günlük detaylar (yumurta sayıları, BİM’den fiyat, anlık sakarlıklar, annenin “göz kararı” çıkışı) nedeniyle insan tarafından yazılmış olma ihtimali daha yüksek görünüyor. Yine de bu yalnızca dilsel ipuçlarına dayanan istatistiksel bir tahmindir; kesin kanıt değildir—AI de bu tarzı taklit edebilir.

2. yazı
AI Benzerlik Skoru (0–100): 18/100
Metin; günlük konuşma dili, küçük yazım/akış pürüzleri, mizahi yakınma tonu ve oldukça spesifik kişisel ayrıntılar (market fiyatı, anneli sahne, kaza-kırılma detayları) nedeniyle AI üretiminden çok insanın anlık yazdığı bir anlatı izlenimi veriyor. AI metinlerinde sık görülen “aşırı düzgünlük”, kalıp ifadeler ve düzenli yapı burada belirgin değil. Yine de bu sadece istatistiksel bir tahmindir, kesin kanıt değildir; çok iyi taklit eden biri de benzer bir üslup yazabilir.

3. yazı
AI Benzerlik Skoru (0–100): 28/100
Bu metin bana daha çok insan yazımı gibi görünüyor; çünkü dil çok konuşma dili, küçük yazım/noktalama dağınıklıkları var ve anlatım “planlı blog yazısı” gibi değil, gece acil deneyimini yaşayan birinin aklından dökülmüş gibi ilerliyor. Ayrıca 15 TL su, 200 TL otopark, sıra numaraları gibi somut ve gündelik ayrıntılar metne “yaşanmışlık” hissi katıyor. Yine de bu sadece istatistiksel bir tahmindir, kesin kanıt değildir; AI ile de benzer bir üslup taklit edilebilir.
Teşekkür ederim hocam piyasadaki çoğu ai dedector de human olarak görüyor.Geliştirip eklenti yapıp anlık olarak çeviri yaptıracağım.Googledeki sıralamayı merak ediyorum.Bu arada soranlar olmuş model Claude opus 4.6 + Codex gpt 5.3 + deepseek + minimax ve son olarak z ai glm 5 ile geliştiriyorum.