Merhaba herkese;
Daha önce de birkaç kez vurguladığım bir konu vardı. yarışmalarda 1. 2. ve 3. lük ödülleri veya da en az 2. ödül şartı getirilirse hem güvenilirlik hem de katılım sayılarında sıkıntı olacağını düşünmüyorum. birinci ödülü 5000 den az olmaması ve 2. nin en az birinci ödülün % 20 veya 25 i kadar olması gibi net oranlar olmalı. belirlenen süre içerisinde birinci seçilen tasarımın orjinal ve özgün olmaması durumunda 2. seçilen tasarımın kullanılması ve büyük ödülü alması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca amatör arkadaşlar kendince şık bir font yanına alelade bir simge koyarak yarım saatte bir logo yapabildiğini düşünebilir, profesyonel tasarımcı arkadaşların ben 1:30 saaten az performans göstereceklerini düşünmüyorum. Bunu bir de ön araştırma süreci var yarım saate yakın zaman alır.
Bu önerimin sorunları daha iyi çözeceğine inanıyorum. Yaşamın her alanında 2. ve 3. lük ödülleri olmayan bir yarışmaya pek rastlanıldığını görmedim. Daha önce de diğer arkadaşların büyük bölümünün desteklediği bu önerimin değerlendirilmeye alınmasını dilerim. Bu arada en az 5-7 katılım şartı olabilir. Uzatma yapılırsa zaten katılım 10' u geçebilir. Saygılar.