Katılmıyorum bu görüşlerinize sebeplerini de açıklamak isterim.
E-ticaret vb. sitelerde kategori sayfalarınıza makale eklerken bu makalenin sadece ilk sayfada göründüğünden emin olun, pagination sistemindeki alt sayfalarınızda da gözükürse duplicate (tekrarlanan) içerik sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Alt sayfalarınızın meta title'larının son kısmına [- Sayfa {no}] vs. tarzında ayarlayabilirsiniz.
Hayır üstadım şöyle.
Kategorideki ana yazıya dikkat etmeniz gerekli olarak düzeltmenizi öneririm. sayfalama olarak adlandırdığınız sistemde de o ürünün a-b-c versiyonları var kabulümdür.
- Arama motorları tarafından indexlenmesini istemediğiniz sayfaları noindex olarak işaretleyin,
Ben web ile uğraşan bir insanın noindex olarak işaretleyeceği bir yapıyı düşünmüyorum. İçerik üretiyorsunuz ancak noindex ile taglandırıyorsunuz sebep?
- Ne kadar az link o kadar iyi. Menü'lerinizde fazla link kullanmayın, link juice (sayfa/link gücü) gereksiz yere dağılabilir. kaç link olmalı mesela birde sebebini merak ederim.
Benim 30 kategorim var mesela alt kategori olarak. bunlara link vermeyeyim mi?
- Sosyal medya platformu değilseniz etiket kullanmayın,
otomatik olarak tabi ki kullanılmasını ben de uygun görmüyorum ancak, doğru kullanıldığında o kategoriyi ve alt yazılarını fırlatır. sosyal medya platformu olmaya da gerek yok. Yeter ki neyi nasıl kullanacağını bilsin insanlar.
- Yeni türkçe site kurmaktan kaçının
üstadım bu nasıl bir bakış açısıdır merak ediyorum

ben faydalı bir site kuracaksam veya bilgi birikimimi aktaracaksam hangi dil ile daha iyi olur? örnek veriyorum beytiyi veya humusun yapılışını fransızca mı anlatmalıyım?
trafiği olmayan ve/veya yeni siteleri bile kolay kolay indexlememektedir, search consoledan bile gönderdiğiniz URLler bile ciddiye alınmıyor. yok böyle birşey sen herkesin anlattığını alır kopyalarsan üzerine 3-5 cümle ekleyip orjinal makale diye insanlara kakalamaya çalışırsan indexlemez.
isteyen varsa istediği konuda test edelim.isteyen istediği konuyu söyleyebilir yazalım.
Hatta blogspot açalım denemek isteyen buyursun denesin.
Amacım konunuzu baltalamak vs değil kesinlikle kendimce yanlış olan noktalara değinmek istedim.