En bir metin daha yazdırdım hocam
Dün gece saat 11 gibi acile gittim kolum şişmişti bi yerden düştüm neyse önemli değil. Girdim içeri bi baktım ya rabbi bu ne kalabalık sanki
konser var. Numaratörden numara aldım 87 yazıyor ekranda 54 var ya ben burada sabaha kadar mı bekleyeceğim şimdi
Oturdum bi yere zar zor yer buldum yanımdaki adam öksürüyor durmadan maske falan yok tabi. Karşımda bi teyze var torununu getirmiş çocuk
ağlıyor teyze telefonda birine bağırıyor doktor nerde diye ben ortada oturuyorum kolum acıyor kimsenin umrunda değil
Bi saat geçti numara 58e geldi ben 87yim daha ya. Kantini arıyorum kapalı tabi gece 11de ne bekliyorum ki. Su almak için otomata gittim 15
lira su ya neyse aldım geri geldim yerim gitmiş biri oturmuş. Ayakta bekliyorum kolum şiş ayakta bekliyorum
Saat 1 oldu falan doktor bi çıktı koridora herkes üstüne yürüdü adam kaçtı geri ya yazık adama da ama biz de bekliyorum saatlerdir. Yanımdaki
adam hala öksürüyor ben artık ondan bişey kapmışımdır kesin
Neyse saat 2 gibi sıram geldi girdim doktor baktı röntgen çekelim dedi. Röntgen için başka bi kuyruğa girdim 40 dakika daha bekledim
çektirdim geri geldim doktora bi baktım doktor değişmiş nöbet değişimi olmuş yeni doktor dosyamı arıyor bulamıyor ben anlatıyorum baştan
Sonuç kırık yokmuş çatlak varmış atel taktılar bi ilaç yazdılar saat 4te çıktım. 5 saat acilde kaldım koluma atel takılması için. Evde buz
koysam belki de aynı işi görürdü bilmiyorum ama gitmeseydim kırıksa napacaktın diye düşündüm tabi
Arabayı park ettiğim yere gittim bi de 200 lira otopark ücreti çıktı gece olduğu için gece tarifesi neymiş o ya neyse bindim geldim eve saat
5 annem kalkmış noldu diyor anlatacak halim mi var ya yattım uyudum
Hocam ürettiğiniz metinler ile amacınız nedir? Yani Sosyal medyada tweet mi atacak,yoksa bir kitap mı yazacak? Yoksa farklı farklı şeyler mi yapacak.
Bu üstteki metin güzel yazılmış lakin tweet atılacak bir hitap biçimi yok,burada kitap yazan bir yazar var ve yazar gerçekten çok samimi gibi(normalde asla böyle olmaz yazarlarda) sanki samimi bir yazar kitabında bir parça bir yazı eklemiş gibi. Ya örneğin biz nasıl deriz "Dün gece 11'de hastaneye gittim,sıra alacağım 87 numara verdi şuanki sıraya bakıyorum 54 sabaha kadar bekleyeceğiz iyi mi?" insan kendisine sorar,duygu katar lakin burada "Numaratör" kelimesi bana ai hissi veriyor. Ha numaratör mı olayı bozdu şimdi dersen hayır zaten duygusuz yazılmış bir metin var bir de üstüne böyle kelimeler şüphe uyandırır yani ai supportda "Evet,efendim." gibi cümleler olur ya aynı onun gibi.Burada hastaneye gittim diyor iyi hoş kolu şişmişte orasına bir şey olmuşta ya bize ne değil mi? Normalde insanlar anlaırken(en azından benim konuştuğum insanlar) böyle her detay verilmez üstü açık anlatılır konu geçilir. Saat 1 oldu adam kaçtı demiş ya bu zaten mantığa aykırı gibi yani Doktorda artık illalah etmişti gibi atasözü gibi cümleler koyulması gerek. Sizler burada sadece yazım tarzını düzenliyorsunuz.
Duygu katmıyorsunuz.
Hitap katmıyorsunuz.
Şiir okumasını bilemyen bir çocuğun şiiri düz yazı gibi okumasına benzetiyorum.