Metin burda ;
Evde rulo kat yapmayı bilen var mı ciddi soruyorum. Üç kere denedim üçünde de farklı şekilde rezil oldum.
İlk seferinde YouTube'dan bi video izledim, kadın öyle rahat yapıyor ki sanki yoğurt karıştırıyor. 4 yumurta, un, şeker, kabartma tozu. Tamam
dedim yapacağım. Pandispanyayı fırına attım, kabarıyor güzel güzel. Çıkardım, sıcakken sar dedi kadın. Sardım. Kırıldı. Ortadan dümdüz
kırıldı. Börek oldu. Annem baktı "bu ne" dedi. Börek dedim. Yedik zaten.
İkincisinde hamuru ince açtım. Çok ince açmışım, fırından kağıt gibi çıktı. Dokunsan kırılıyor. Kremayı yaptım ama sürecek bi yüzey kalmadı.
Kremayı kaşıkla yedik o gece. 6 yumurta gitti bu arada, BİM'den aldığım 15 liraya, sinir oldum.
Üçüncüde annem el attı. Hamuru fırından çıkarınca ıslak bezin üstüne koydu, hemen sardı, soğumaya bıraktı, açtı, kremayı sürdü, tekrar sardı.
OLDU. Ama ben yaptım mı hayır. Ben yumurtaları kırdım. Birini yere düşürdüm.
Herkes diyor "çok kolay evde yapılır." Kolay değil. Hamur ne kalın ne ince olacak, fırın TAM 180 derece olacak, 170'te pişmiyor 190'da
yanıyor, ve sıcakken saracaksın yoksa kırılıyor. Bunu niye kimse büyük harflerle yazmıyor tariflerde anlamıyorum.
Bi de krema. İlkinde krema şanti, ikincisinde Nutella, üçüncüsünde annem pudingli pastacı kreması yaptı. Pudingli en iyisiydi ama tarifi
söylemiyor. "Göz kararı" diyor. Anne göz kararı ne demek, ölçü ver bana.
Cevapları merak ediyorum