Bir agnostik olarak kendi fikrimi yazayım, madem inançsızlara sormuşsunuz ve inançlılar bile lafa atlamış eeh bizde görüşümüzü paylaşalım. Hiçbir şey hiçlikten olmaz, hiçbir madde de hiç olamaz, kısacası her şeyin hiçlikle başladığını kim söyledi? Klasik inançlıların argümanları, ben başkalarının ne dediğine bakmadan kendi fikrimi söyleyeyim. Evrenin oluşumu büyük patlama vs. her şeyi kabul etsek bile bu patlama esnasında hidrojen ve helyum gibi elementler mevcut, olmayan elementler ise evren oluştuktan sonra galaksiler, yıldızlar, gezegenler ve sonrasındaki süper novalar ile ölen yıldızlardan arda kalan daha ağır elementler örneğin kurşun, platin, uranyum, gümüş ve nikel gibi maddeler ile çeşitlendi, kimi element yüksek basınç, kimisi yoğunlaşma, kimisi patlama, kimisi yüksek ısı sebebiyle oluştu ve tüm bu elementlerin çeşitliliği ve bir araya gelmesi canlılığın temellerini attı. İlk canlı nasıl oluştu sorusu için yüzlerce video var zaten, o tarafa girmeye gerek yok. Bizler sadece basit birer insanız, gözlemleyebilir, bilimin dediklerini dikkate alıp kendi mantığımız ile fikir yürütebiliriz sadece. Koskoca 13,8 milyar yıllık evrenin oluşumuna ışınlanıp inceleyecek halimiz yok, tanrı değiliz ki eksiksiz şekilde şöyle oldu böyle oldu diye açıklayalım.

Hee dinler açıklayabilir mi? Elbette hayır, ol dedim oldu, düş dedim düştü, nefes al dedim aldı ile olmaz o iş. Bir din çıkar bir hikaye anlatır, o dinin inanırları bak benim dinim anlatmış benim düşünüp fikir yürütmeme gerek yok o ne diyorsa doğrudur diye düşünmeye de gerek yok, dinlerin söylediklerini mutlak doğru kabul edemeyiz. Bir inanç diyor ki mesela önce yeryüzünü yani dünyayı yarattık, daha sonra duman halindeki göğe yöneldik. Kısacası bu söz konusu din der ki önce dünya yaratıldı, evrenin geri kalanı, güneş dahil tüm yıldız ve gezegenler, galaksiler, gök cisimleri tamamı dünyadan sonra yaratıldı. Buna inanan milyarla insan var, 4,5 milyar yaşında olduğu bilinen dünyanın 13,8 milyar yaşındaki evrenden daha eski olduğuna inanıyorlar bu şaka falan değil. Eee bu hatalı tezi ortaya koyan inanca inanmaya devam edip tamam bu yanlış ama diğer dedikleri doğru demeye de gerek olduğunu düşünmüyorum. Zihnimizde kusursuz bir tanrı şekillendirip dinin kendisinde kusurlar gördükten sonra bu "insani" kusurları olası bir kusursuz tanrıya yüklemenin doğru olduğunu düşünmüyorum.