Hepinize iyi dileklerinizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeniden yargılama talebinde bulunacağım ancak senelerdir bu durumla uğraştığım için ne gücüm ne param kaldı. Uğraşmak istiyorum çünkü sicilimde işlemediğim bir suçtan dolayı nitelikli d0landırıcı yazmasını istemiyorum. Çünkü bu her yerde önüme engel olacak. Ne yapacağım bilmiyorum.

Berkeyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun, referanssız iş yapmamak lazım
les adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmş olsun.
XemirX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun hocam bu ülkede hiçbirzaman neredeyse adalet goremedik binlerce insanlarin katilleri disarda dolasirken devlet onlar yerine disarda olmasi gereken kisileri iceriye atiyor maalesef umarim bu beladan en kisa surede kurtulursunuz 🙏
neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun
AxIO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnfaza gidip 10 gün izin alacaksın, tabi istersen. Sonra en yakın açık ceza infaz kurumuna teslim olacaksın. Girdi çıktı yapacaksın yani. Pazartesi sabah erken girersen, Çarşamba öğleden sonra çıkarsın, sonrasında ise imza ve kamuya yararlı bir işte çalışma.
ByGonzi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle geçmiş olsun Allah yar ve yardımcın olsun mesela 1000 TL gibi bir miktarı bile bana
paypal kripto mevcut sadece diyen müşteri den bile işlem almıyorum dönem öyle bir dönem adama soruyorum TL yok mu hayır kripto paypal var r10da güvenli bozuk ve Boz'um yapanlar ile iletişime geçip konu açın diyorum TL ye çevirin satış yapalım ses yok abi TL alacaksın onuda ibandan alacaksın açıklamaya da yapılan işlem için gönderilen ücret yazdırıcaksın yazmadı mı iade ediceksin nolur nolmaz 😄
ibrahimykr1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam
Omertrpll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun hocam, maalesef dosya birikince hele nitelikli dolandırıcılağa düştüyse sonu ne yazık ki hüsran oluyor. Allah beterinden saklasın diyelim..
Arif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun hocam
fatihozdemir1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşadığınız durum maalesef uygulamada sık karşılaşılan, ancak hukuki açıdan açıklanabilir bir tabloya işaret ediyor: ceza yargılamasında her dosya kendi delil durumu, eylemle illiyet bağı ve sanığın kastına ilişkin değerlendirme üzerinden bağımsız incelendiği için, aynı kişi hakkında benzer fiillerden bir dosyada beraat, diğerinde mahkûmiyet kararı çıkması mümkündür; özellikle kripto ve banka transferi dosyalarında, paranın kaynağını bilme/bilmesi gerekme (kast veya olası kast), işlemlerin yoğunluğu, sürekliliği, komisyon alınıp alınmadığı, uyarılara rağmen devam edilip edilmediği gibi unsurlar dosyadan dosyaya farklı değerlendirilebilmektedir. İstinafın mahkûmiyet kararını onamasıyla birlikte bu dosya bakımından hüküm kesinleşmiş sayılır ve süreç infaz aşamasına geçer; bu aşamada savcılıkça infaz için çağrı yapılır, cezanın niteliğine göre HAGB artık mümkün değildir, ancak koşullu salıverme, denetimli serbestlik süresi, infaz rejimi (açık/kapalı cezaevi), cezanın yatarı ve varsa erteleme veya adli para cezasına çevrilme ihtimali somut ceza ve sabıka durumunuza göre değerlendirilir; ayrıca kesinleşen karar yönünden olağan kanun yolu kapanmış olsa da, dosyada açık hukuka aykırılık, çelişkili içtihat, delil değerlendirme hatası veya Anayasa/İHAS boyutunda bir ihlal varsa, istisnai olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itirazı, kanun yararına bozma veya bireysel başvuru gibi yollar teorik olarak gündeme gelebilir. Devam eden üçüncü dosya açısından ise, kesinleşmiş mahkumiyet otomatik olarak mahkumiyet sebebi değildir her dosyada kast ve bilgi düzeyinin ayrıca ispatlanması gerekir ve önceki beraat/mahkumiyet kararları ancak takdiri delil niteliğindedir. Bu nedenle özellikle infaz hesabı ve devam eden dosyanın savunma stratejisi bakımından dosyaların birlikte, teknik ve bütüncül şekilde ele alınması gerekiyor
Mutlubiter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu duruma bir şey getirilmeli ama ne
eftal0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun hocam
Biu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun hocam.
MrcExe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
23 dosyadan full beraat komple sicilim temiz allah yardımcınız olsun.
İbrahimH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam burayı tanık göster desem de olmaz.
Keşke fatura vb. kesseydiniz.
Yusifer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun
Jonezz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun
AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun.
Onurss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İtiraz hakkınız varsa kesinlikle itiraz edin, avukatınız yoksa bir avukattan destek alın. Muhtemelen para cezasına çevrilir ancak ödesiniz bile 15 yıl adli sicil arşiv kaydında görünüyor. O da memnu hakların iadesi davası ile 15 yıl sanırım, onun haricinde 30 yıl kayıtlarda görünüyor diye biliyorum. Özel iş için arşiv kaydı sorun olmaz belki ancak resmi bir işiniz olacaksa ciddi problem olur.
cengizhan61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tck158 denmi yargılanıyorsunuz gecmiş olsun
kertenkele01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yargıtay yolunuz açık diye biliyorum hocam.
Toplam yargı süreciniz ne kadar sürdü?
Fatura vb. kanıtlarınız var mıydı?
Sanırım bu forumda yapmışsınız bu yüzden alım-satım gibi bir kanıtınız da yok.
Bir de önceki konunuzda yazmışsınız, galiba siz direk dolandırılan kişiden parayı almışsınız hocam di mi?
Geçmiş olsun!

Direk dolandırıcılık, kara para aklamada kullanılan hesapları bile (IBAN kiralama) düzenleme getireceğiz diyorlar ama dolandırıcıdan gelen paradan bile ceza veriyorlar. Adamın alnında mı yazıyor *********** olduğu nereden bilelim.

Sizin de bu tür bir olay mıydı hocam?
BotMan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam
Varan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu olaylardan bende geçtim ve hala geçiyorum. Bu konuda o herşeyi kendince yazan arkadaşa tek bir cevap vereceğim.

Ben Cafe işletiyorum ve bu işlettiğim cafede müşteri parasını çekmemiş ve kartı yanında değil banka hesabından yanınızda ödeme yapıyor. Yanınızda banka hesabına giriyor subeden ibanınıza transfer yapıyor.

Aylar sonra sizi karakoldan arıyorlar gelin diye, sizde gidiyorsunuz hesabınıza gelen paradan kaynaklı sorun yaşıyorsunuz ve diyorsunuz ki ben işletmeyim müşteri hesabından transfer yaptı ama kanıtlayamıyorsunuz.

Buna çözümünüz nedir. Ne yapcaksnız müşteriden parayı almadan göndermeyi ve herşey unutmayı mı yoksa çocugunuzun rızkını kimseye bırakmadan almayı mı

Herşeyi birşeye bağlamayın

Sonuçda ticaretin her türlüsü şu dönemde çok büyük riskler taşıyor ve bu konuda birşeye bağlamayın sağ cep sol cep bırakın bunu ticaret yapan herkes herşeyin farkında faturalı ve ya faturasız sizi süründürüyorlar kendinizi aklamaya çalışana kadar ki o süreç o kadar kötü ki
CAKNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2020 öncesi suçlarda denetimli serbestik süresi uzun. avukatlar daha iyi bilir ama sanırım 2 yıl 6 ayın yatarı yok. denetimli serbestlikte geçer diye düşünüyorum.
CAKNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen Allah'la mı görüştün?
A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. Allah birdaha yaşatmasın.
Bozum işi yapanlar tehlikede. Her an başlarına bu tarz olay gelebilir.
Üç kuruş için kendinizi riske atmayın.
BayMRX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam
Harunn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun