"Allah yoksa hiçbirşey yoksa evren nasıl oluştu sorusu" nu Tanrının olduğuna inananların da cevaplaması gerekiyor. Yani Tanrı nereden oluştu? Evrenden önce var olmalı ki evren'i yaratabilsin, evreni yarattıysa tanrı "mutlak varlık" olarak nasıl bir varlıktır ki hiçlikten herşeyi yaratmıştır.
bu arada forumda acilen şunun düzelmesi lazım bence: konu sahibi bir konu açıp bir çerçeve çizince bu çerçevenin dışındaki mesajları ya kendisinin silebilmesi lazım ya da moderasyonun kural aykırılığı baltalama vs den bağımsız olarak direkt bağlam uyumsuzluğu nedeniyle sorgulamadan silmesi lazım. birisi bir konu açıp çerçeve çizince altında geyik yapmak ve bağlamla ilgisiz şeyler yazmak çok büyük saygısızlık. dinle ilgili ayetle ilgili inançlarını ispat edecek şeyler yazmak isteyenler ayrı bir konu açabilir. Ben inançlı kişilerin de tartışmaya katılabileceğini ve kısıtın BAĞLAM olması gerektiğini düşünüyorum, yani konuyu açan inançsızlar cevap versin diye bir kısıt koymuş ama benim burada eleştirdiğim şey "konuyu açanın harfiyen her istediğine uyulması zorunluluğu" değil, "bir bağlam varsa onun koparılmaması" gerektiği. Burası forum ve insanlar düşüncelerini söyleyebilir, ama bağlamdan kopuk şeyler yazmak serbest olursa kör döğüşüne döner her tartışma ve saygısız bir ortam oluşur.