Bu sorgulamanın bir alışkanlık olduğunu düşünüyorum açıkçası. Çünkü gerçek anlamda mutlak hiçlik gördüğümüz, test ettiğimiz bir şey değil. Evrenin başlangıcında kesin olarak yokluk vardı demek, bilgiden çok varsayım oluyor.
Düzen meselesi de bana göre plan gerektirmiyor. Basit kuralların karmaşık sonuçlar üretmesine asında her gün her an şahit oluyoruz. Örneğin Kar taneleri tek tek tasarlanmıyor ama hepsi düzenli ve simetrik. Sahile vuran dalgalar kumda kendiliğinden desenler oluşturuyor. Bir karınca kolonisinde merkezi bir yönetici yok ama ortaya organize bir yapı çıkıyor. Yani düzen, niyetin değil kuralların sonucu da olabilir. Ama işte yine bu örneklerime de bir yaratıcı sayesinde diyen milyarlar var bu da, biz insanlar olarak her şeyin yapılmasına alışık olmamızdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Ev, telefon, masa.. Hepsinin bir üreticisi var. Bu alışkanlığı evrene de uygulayınca bir şey varsa biri yapmıştır demek doğal geliyor. Ama bu, evren için zorunlu bir kural değil ki, sadece zihnimizin çalışma biçimi. O yüzden evren hep vardı fikri bize tuhaf geliyor çünkü günlük deneyimlerimiz böyle değil, yoksa mantıksal olarak imkansız olduğu için değil.
Kısacası ben, bilmediğimiz noktayı doğaüstü bir açıklamayla kapatmak yerine, evrenin varlığının doğanın kendi işleyişiyle açıklanabilir olabileceğini düşünüyorum. Bilinmezlik, otomatik olarak başka türlü olamaz anlamına gelmez.