ByGonzi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sesli söylersen telefona doğru evet hocam telefon algılıyor ama bende şuna anlam veremiyorum bazen sessiz içimden geçirdiğimi mutlaka sponsorlu reklam olarak görüyorum
kasimt07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şaka yapmıyorum, son 2-3 aydır farkettim ki aklımda satın almayı düşündüğüm ihtiyaç bir ürün olduğunda direk reklam olarak sosyal medyada, özellikle facebook ta karşıma çıkıyor. Önceleri tesadüf diyordum ama artık almayı düşündüğüm en saçma ürünler bile direk karşıma çıkıyor.
Bunun ne olduğunu bilen varmı yeni teknoloji mi anlamadım. Ama gerçekten şuna eminim insanlar aşı harici çip takmaya ikna etmek imkansız. Gerçekten çip mi yerleştirdiler,resmen aklımızı okuyorlar.
Meta grubu Facebook, whatsapp, instagram gibi uygulamalarda bazı meta veriler ve diğer uygulamalarla etkileşimler yapıyor hatta etkileşime girdiğiniz kişiler benzer ürünlere baktığı zaman bile sizi de aynı grupta nitelendiriyor ve benzer ilgi alanları vardır diye reklamlıyorlar hatta whatsapp business sözde konuşmaları göremiyor ve yedekleyemiyorlar ama reklam ve pazarlama analizlerinde verileri kullanıyor.
Instagram ve Facebook Reklam Ayarlarında ilgi alanları yeri var kapatabilirsiniz, uygulama izinlerinden de mikrofon gibi izinleri kapatabilirsiniz.