HimmetAkar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam işi şans işi olmaktan çıkarman gerek. sadece bir tasarımcı olarak düşünme bir iş kurduğunu düşün. sen eğer ben mobil uygulamayı yapıp atayım olursa olur dersen olmaz. ve bence olmayan birşeyi yapmakla da uğraşma. Zaten olan ve çözülen bir ihtiyacı sen de tekrar çözebilirsin. Daha uyguna pazarlarsın ya da çevrende buna ihtiyaç duyan işletmeler vardır onlara satarsın.
ÖRNEKLE AÇIKLIYORUM
çevrende restoranı olan işletme sahipleri vardır bir mobil uygulama yaparsın stok takibi için. yapay zeka destekli olur. soğuk hava deposunun baştan sona fotoğrafını çekersin mesela depodaki ürünleri görsel analiz eder neyden ne kadar var stokta. kullandıkları sipariş alma programına da bunu bağlarsın. gelen siparişlerin içeriklerini hesaplar, örneğin bu gün 100 kase domates çorbası satılmış, depoda 2 kasa domates vardı ne kadar kullanılmıştır hesaplar ve der ki domates stoğunu güncelleyin tükenmek üzere diye bildirim verir.
YAPTIĞIN PROGRAMI PAZARLAYABİLMEN LAZIM.
PS: Bu arada yukardaki örnek çok mantıklıymış böyle bir uygulama düşünen olursa yazsın bana yapalım )
Hocam her verdiğiniz benim için altın niteliğinde fakat verdiğiniz örneği yapma şansım çok düşük hali hazırda bir işte çalışıyorum fakat bilgisayar başındayım ve işler kış ayları dolayısıyla baya az evli olduğum için bende kendime ek gelir oluşturmaya çalışıyorum dediğinz gibi bir sektör bulup onda uzmanlaşmam gerek fakat sektör konusunda net emin olamadım katkılarınız için çok teşekkürler.