Elinizde ki işi tutun eş zamanlı günde 1-2 saatinizi verip iş çıkışların da tatil günlerinde letgoya ikinci el eşyalara göz atın. Bir zaman sonra kimin esnaf al satçı olduğunu yada kimin gerçekten evinde ki atıl durumda olduğu yeterki karsambası kalksın parasında değilim diyen vatandaşın ilanını ayırt edebilecek duruma gelirsiniz sezgilerinizle..
Heh işte tam burada sizin keşfiniz ortaya çıkar kendi imkanların doğrultusunda birşeyler alıp satabilirsiniz. Bu pazarı küçümsemeyin etrafımda Kayseri'yi karış karış gezen bir arkadaşım sadece 2.el telefonların peşine düştü benden aldı 500 e götürdü telefoncuya sattı 600 e gibi gibi yaklaşık 2 sene sonrasında ticarette bulunduğu kişilerle ticari bağı oldu çevre edindi bu çevreye güvenerek dükkanlar açtı gayette başarılı devam ediyor..
Bir örnek daha vereyim komşumuz kapısının önüne bulaşık makinası koydu 5-6 gün gördüm eskiydi evet yeni almış bu atıl durumda yanında ki ambalajlardan anlaşılıyordu daha sonrasında denk geldi mahallede beyaz eşya tamircisi ne sordum yeni makina aldım da bu eskiyi gelin alın götürün kaça alırsınız? Çalışır durumdaysa 2 bine alırım dedi tamam eyw.
Komşunun zile bastım sordum makinayı ne yapacaksınız? Çalışır durumda problemi yok kızım yenisini hediye aldı eskidi diye bunu da hayrına vereyim birilerine dedim ama bulamadım vakıf kurum vs sordum tenezzül eden olmadı büyük oğlunun oğlu yani teyzenin torunu letgoya koymuş biri görmüş yazmış sözleşmiş haftasonu gelip alacakmış merak ettim kaç liraya vermiş 400mü 500 mi birşeyler verecekmiş işte toruna aman kalksın burdan bana yeter demez mi..
Ayda bu tarz fırsatları değerlendirmek senin buraya vereceğin zamana göre değişkenlik gösterecektir elbette yan gelirinde güzel olur uğraşın ticaretin de olur ve bir zaman sonra kendini geliştirip daha net bir yere odaklanabilirsin ama öncelikle minimum risklerle sahada aktif olup tecrübe edinmeye çalışmak daha emin adımlarla ticarete hazırlanmak daha keyifli olur..