Merhaba bunlarla para kazanan var mı? 2 story ile 100 bin tl civarı satış yaptırdım hb ile ama komisyonlar çok düşük. trendyolda nasıl ya da öneriniz var mı? bu kadar az olmamalı bence.
Merhaba,
Aktif olarak Trendyol, Hepsiburada ve N11 üzerinden affiliate link paylaşıyorum. Birkaç sayfam var ve düzenli kullanıyorum. Kazançlar tamamen firmaların verdiği komisyon oranlarına bağlı değişiyor.
Bazı büyük ve bilindik markalar gerçekten agresif kampanyalar yapabiliyor; %100’e varan komisyon + ekstra bonus verenler bile oluyor. Ama genelde çok satan ürünlerde komisyonlar %20–30 bandında. Açıkçası doğru kitleye sahipsen %20 bile kötü bir oran değil. 1 story atıyorsun, taş atıp ta kolun yorulmuyor🙂
Benim haber sayfalarım olduğu için kitle çok “alışveriş odaklı” değil. Takipçi kaybetmemek için ayda en fazla 4-5 link paylaşıyorum, o da kitleye uygun ürün denk gelirse. Buna rağmen aylık ortalama 10K civarı gelir oluyor.
Arada tek bir story’den çok iyi satış yakaladığım da oluyor. İş biraz doğru ürün + doğru zaman + doğru kitle meselesi.
Merak ettiğin bir şey olursa PM atabilirsin, yardımcı olurum 👍