Hocam benim öyle çok lisan giderim olmuyor. panelsiz de halediyorum işlerimi ancak panel kullanımı gerçek rahat oluyor. Birçok konuda hızlıca işlem yapmayı sağlıyor. Geliştiriciler birçok özellik ekliyor, bir çoğundan faydalanıyoruz. Fiyatlandırma konusunda benim gördüğüm kadarıyla 2 türlü uygulama var. Birincisi paneli tamamen aylık abonelik sistemi ile kullanılmakta. plesk, cpanel gibi. Diğeri de paneli ücretsiz sağlayıp bazı özellikleri ücretli sunuyorlar. aapanel, cyberpanel gibi. Bunun dışında paneli ücretsiz dağıtıp vds, vps satmaya çalışanlarda var. öncelikle buna karar vermelisiniz. Bana uyan burada aapanel veya cyberpanel gibi genel amaçlı paneller işimi fazlasıyla görüyor. Ancak Türkiye'de ödeme kolaylığı olsaydı cwp kullanırdım. Bence Türkiye şartlarını dikkate alarak ayrıca hedef kitlenizi iyi analiz ederek bir fiyatlandırma yapmak makul olan olacaktır.
Bakalım hocam; uzun süredir çalışıyoruz üzerinde; bu arada hangi alt yapıyı kullanıyorsunuz yönetim için aylık ortalama lisans giderleriniz nedir ?
Sizce dev | bireysel ücretler ne olmalı; tavsiyelere açığız