Hocam yakın zamanda bir markanın defolu ürünlerinin olduğu bir outlet mağazasına gittim, ürünler sıfır ve çok ufak bazısının gözle görülmeyen defoları var, fiyatları da uygun, hem ikinci el değil, hem de temizleri denk geldi mi satın alınır, ofiste burdan aldığımız bir ürün var buzdolabı, memnunuz gayet güzel cihaz. Taşırken kenarı sürtüyor, arkasında ufak göçük oluyor lokal şekilde yani bazısında mağaza sahibi söylemeden göremiyorsunuz. Öyle ürünlerle ev döşenir diye düşünüyorum. Bayiden alacağıma ordan alırdım. Çeşir konusunda da bayaa bol birkaç ürün gibi düşünmeyin bildiğiniz sıfır mağazası gibi.
Mesela ev konusunda da şehrin öğrenci kesiminin olduğu bölgelerd kira daha uygun olabiliyor merkeze belki uzaktır kirada da ordan tasarruf edilir. Düğün konusunda fikrim net aşırı gereksiz masraf, sadece damatlık gelinlik en yakınlar fotoğraflar ve güzel bir anı yeterli bence. Gelinlik çok pahalı oluyor genelde, ona da gelinlikçiyle anlaşıp site karşılığı, tasarım reklam vs. bir şeyler karşılığı ayarlamaya çalışılırsa nerden baksak 30k ucuza getirilir. ortalama 30-70k diye düşünüyorum şuan gelinlik fiyatı için. Düğün salonuna gerek yok 1-2 bilezik alınır düğün salonu tutmak yerine. Düğün salonu için de ya lounge kapatma, ya tekne kiralama biraz daha butik mekanlar falan olabilir. Alternatif bakmadım ama ayarlanır.
Ev eşyaları konusunda da kapanma evresinde mobilyacılar, showroom ürünleri olsun temizinden ya da ürteciden olacak şekilde epey ucuza getirilir.
Bir hocamız da excel ile ilgili fikir vermiş çok mantıklı mutlaka yapardım. bu saydıklarımı doğru uygularsanız çok ciddi uyguna kapanır.