Herkese selamlar,
Birkaç hafta önce affiliate marketing üzerine bir
konu açmıştım, hatırlayanlar olacaktır. O konudan aldığım güzel geri dönüşler ve sorular beni bu projeyi hayata geçirme konusunda iyice kamçıladı.
Aslında bu sektörü taa Musa Erdoğmuş’ların, xTicaret’lerin döneminden beri hobi olarak takip ederim. Ancak iş hayatının yorgunluğu ve konfor alanından çıkamama gibi nedenlerle bir türlü o ilk adımı atamamıştım. "Bir gün yapacağım" dediğim o gün, nihayet geldi.
11.02.2026 tarihinde projeye start verdim. Hedefimi, yerli piyasadaki düşük komisyonlar yerine global pazarın gücünü arkama almak için İngilizce olarak belirledim. Attığım her adımı ve süreci bu konu altından şeffaf bir şekilde paylaşacağım.
Şu ana kadar neler yaptım?
- Niş Analizi: Google veri tabanına hakimiyeti sebebiyle Gemini desteğiyle; aranma hacmi tatmin edici, rekabeti ise "low-competition" seviyesinde olan niş bir alan belirledim.
- Domain Seçimi: Yine AI desteğiyle, hem nişimi kapsayan hem de SEO uyumlu jenerik bir İngilizce domain satın aldım.
- Teknik Altyapı ve Araçlar: Sitemi kurduktan sonra, kullanıcıların sitede kalma süresini artırmak ve otorite sağlamak amacıyla Gemini'a 4 farklı özel hesaplama aracı (Calculator) yazdırdım.
- Yazılım ve Otomasyon: Forumdan bir arkadaşımıza uygun maliyetli bir Python bot yazdırdım. Bu bot; makale metinlerini Gemini API üzerinden çekiyor, görselleri ise "Nano Banana" modeliyle konuya özel üreterek WordPress siteme otomatik olarak entegre ediyor.
- İçerik Stratejisi: ABD pazarında TBM'si düşük ama hacmi yüksek 2.000'den fazla başlık belirledim. Amacım, bu trafikle hesaplayıcı araçlarımı beslemek ve siteyi hızlıca otorite haline getirmek.
- Botun Çalıştırılması: Belirlediğim başlıkları bota yükledim. Bot şu an her makale için bir öne çıkan görsel ve bir makale içi görsel oluşturup, SEO uyumlu metinlerle birlikte siteme otomatik olarak giriş yapıyor.
23.02.2026 İtibariyle Durum:
Sistem tıkır tıkır işlemeye başladı. Makale aralarını, API limitlerini de düşünerek optimize ettim. Şu an içerik depolama aşamasındayım.
Bakalım bu AI destekli serüvenin sonu nereye varacak?

Yeni hamleler yaptıkça konuyu güncelleyeceğim. Sorularınız olursa seve seve yanıtlarım.
Bol kazançlar!