Osmanlihitafi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 sene öncesindeydi sanırım 1 tane dedim Yemek sepetinden yemek sipariş edeyim, kupon cookieli hesap aldım sipariş verdim. Kurye kapıya kadar geldi isim uyuşmuyor diyor bana, telefonu ara demek aklıma gelmedi adamı kapıdan geri çevirdim geri götür madem diye. Böyle absürt bir olay yaşamıştım Yemek firmaları bu olayın farkında alenen yaşandıklarını biliyorlar bence, hatta birçok yemek firması bu sayede kupon üret, kuponu kendi firmasında kullandırarak zengin oldular denebilir. Yemek bile göndermeden kupondan kendisine gelen beleş parayla köşeyi döndüler. Arada 1-2 tanesini bilerek uzaklaştırdılar platformdan göz boyama amacıyla. Misal veriyorum Trendyol yemekte neden aynı olay olmuyor; adamlar token/çerez sistemine göz açtırmıyor (en son böyleydi şuanda bilmiyorum).
Hocam o dediğiniz turuncu sitede de şuan var. Şuan piyasada kullandığınız tüm yemek sarı kırmızı mor turuncu sitelerinin hepsinde bu sistem var . Çünkü sistem ilk sipariş indirimi olduğu için, firmalar da rekabeti bırakmıyorlar. Hepsi ilk sipariş indirimi yapıyor.