Sahte hit basma ve sonrası gelen çöküş

aslında konu bu mu olsun dedim ama hit botu yaptığını veya sattığını sanan arkadaşlara bir nevi örnek olsun diye bu şekilde açtım.
Bot bastığınızda Google botları "Burada bir hareket var" diyerek sitenize daha sık gelir. Sayfalarınız hızla indeks alır, anahtar kelimelerinizde (geçici olarak) bir kıpırdanma olur.
ama malesef GSC'de o dikine giden grafiği görünce "SEO'yu çözdüm" sanırsınız. Oysa o grafik, sitenin gerçek cirosu gerçek kazanımı değil,
kapıdan giren ama hiçbir şey almayan hayalet kalabalığıdır
Yani şunu söyleyim pek bir işe yaramaz

kullanıcı niyeti taşımaz. Siteye girer ve saniyeler içinde çıkar. istersen 180 saniye beklesin

Google "Bu sayfa 1. sırada ama kimse kalmıyor, demek ki içeriği güzel değil, çöp" der ve sizi tarihin tozlu sayfalarına (100+) gömer.
cookie ile yönlendirmeniz veya o sayfayı aratıp şu kelimede oraya gir veya sayfayı tıkla demeniz vs vs birşey ifade etmez. Cenaze cenazedir arkadaşlar

Kullanıcı eğiliminin olmadığı bir sayfaya istersen 50 milyonluk sayfadan iframe aç tutmaz

kendini kandırırsın bu kadar basit. en fazla 10 gün ilk 10-veya 20 de yer alırsın sonra kalitesizsen gideceğin yer belli
Ha şimdi diyeceksiniz ki bu işi profesyonel olarak yapan yerler var mı? var tabi ki

500 1000 10k hitte alabilirsiniz hatta onlar kullanıcı olarak girer sitenizde istediğiniz yerleri gezer istediğiniz foruma üye bile olurlar

yeter ki paradan haber verin (söylediğim sistem almanya tabanlı olarak çalışan bir sistem çok ama çok eskidir babamın sitesi değil beni de alakadar etmez isteyen arkadaşlar araştırıp bulabilir.) o yüzden kendinizi boşuna kandırmayın paranızı da boşuna harcamayın

hit botu almak kısa zamanda fayda olarak görülebilir ama yarası derindir