hocam merhaba benim biraz kafam karıştı şimdi ben vibe coding işine merak saldım ve bir mobil oyun yapmaya başladım
Chatgpt+ ile başladım ve codları gitub codespace den kontrol ediyordum ama plus sohbette kod ver kod ver şişti aşırı yavaşladı yeni sohbete geçince de eskileri düzgün hatırlamıyor
şimdi benim merak ettiğim şimdi bu codefast i aldığımız zaman bir de İDE de para vereceğiz değil mi
Merhabalar. IDE'ye tekrar para ödemeniz gerekmiyor. Herhangi bir ide'de abonelik olmadan da (Cursor, Antigravity, VS Code, Trae, Windsurf) kullanabilirsiniz.
BU IDE'lerde Cline/RooCode/ClaudeCode/Codex gibi eklentiler üzerinden kullanabileceksiniz. Vereceğiniz her görevi farklı chatten yapmalısınız çünkü modellerin bir Contexti var ve ne kadar özetleye özetleye devam etsene de chat çok fazla uzadığında başları unutabilir. Bunun için de Claude Code/ Codex gibi eklentilerde AGENTS.md, claude code'da /init gibi komutlar projey codebase'i tarayıp belli kalıpları içeriyor ki her chatte sıfırdan kodları taramaya kalkmasın. Opus4.6 ve GPT-5.3-CODEX gibi modeller zaten iyi olduğu için siz görev verdiğinizde ilgili dosyaları inceleyip anlayıp ona göre zaten görevi yapıyorlar.
Chatgpt aboneliğiniz varsa Codex eklenti ya da Codex CLI kurup bilgisyarında projeyi açıp kullanabilirsiniz zaten fark edeceksiniz. Kodları da github'ta push edersiniz tekrardan yedekleri olur.
Daha detaylı bilgi için whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz
https://wa.me/447763969948