kuşlar hastalıklarını son ana kadar belli etmez. doğada zayıf görünmek av olmak demek olduğu için içgüdüsel olarak gizlerler. çoğu zaman biz fark ettiğimizde süreç zaten çok ilerlemiş oluyor. yani keşke daha önce fark etseydim duygusuna kapılma çoğu sahip aynı şeyi yaşıyor. ama suya aspirin koyma konusunda dikkatli olmanı öneririm. kuşlarda doz ayarlaması çok hassastır ve gereksiz ilaç vermek zararlı olabilir. herhangi bir belirti yoksa sadece temiz su vermek daha güvenli. eğer halsizlik, kabarma, iştahsızlık görürsen egzotik hayvanlardan anlayan bir veterinere göstermek en doğrusu.
bir de şu konu var: eşini kaybeden muhabbet kuşları bir süre sessizleşebilir. bu normal. aynayı kafese koymak genelde önerilmez çünkü psikolojik olarak kafa karıştırıcı olabiliyor. ama sen yanında daha fazla vakit geçirerek süreci yumuşatabilirsin. benim çapkuş 15 sene yaşadı.. 12-13 sene önce öldü. daha da hayvan alamadım yerine. kuş almadım yoksa kedi köpek bahçede çok var.
eti cici bebe rendeler + yumurta sarısı ile beslerdim. çok sağlıklıydı yaştan dolayı takla oldu. her ölüm erkendir de , 15 sene benim gençliğime şahitlik yaptı. kafama gözüklerime konar ; göz bebeklerime bakardı. Tüplü PC ekranı vardı üzerinde bana bakarken çok kod yazmışlığım oldu. Bahçeye gömdük sonra tabi.