10. ayda aşağıdaki konuyu açmıştım.
https://www.r10.net/off-topic/458100...da-yardim.html
Zamanın ne kadar kısa olduğunu bugün anladım. Ben 12 yıldır bizimle olduğunu sanıyordum, oysa ortalama 4 ay geçmiş. Evin balkonunda başlayan serüveni bugün maalesef son buldu. Daha önce hiç muhabbet kuşu beslememiştim. O kadar tatlı ve güzel bir hayvandı ki insan sürekli eline almak istiyordu. Canı sıkılmasın diye dayanamadım, yanına bir dişi muhabbet kuşu daha almıştım. Dün ikisi de çok mutluydu. Hatta kendi kendime Sanırım çiftleşme dönemine girdiler diye düşünmüştüm. Bu sabah onlar için yuva bakıyordum.
Onu kafesin tabanında görünce çok şaşırdım. Hemen ordan alıp veterineri aradım. Veteriner, sıcak bir havluya sarmamı söyledi, aspirinli ya da şekerli suyu şırınga yardımıyla az az vermemi söyledi. Dediklerini yaptım. Hareketleri çok kısıtlanmıştı, ayakta duramıyordu. Gözleri açıktı ve tepki veriyordu ama oldukça yavaştı. Daha sonra tepkide verememeye başladı ve 10 dakika sonra öldü. Son bir aydır kilo aldığını fark etmiştim. Muhtemelen yaşanan durum bununla bağlantılıydı.
Kalan dişi için kafesi sirkeli su ile dezenfekte ettim, yemlik içindeki yemi boşalttım, temizleyip yeniden doldurdum, suluğu boşalttım yeniden doldurdum. Suya aspirin ezip koydum. Şimdilik bu kadar.
@Landsy;
@celalyesil;
@Emreozkurt;
@Karyagdi; önceki konuda destek olmuştunuz sizce neden ölmüş olabilir?
Eğer çiftleştilerse yumurta yapmak için çok protein harcıyor vücuduna gitmesi gereken enerji bile oraya gidiyor felç kalabiliyor veya ölebiliyorlar .
Böyle bir durum da olabilir. Veya geçinememişse intihar etmiş olabilir , muhabbet kuşları çok meyilli.
Alışkanlıkları değişince hemen o moda giriyorlar.
1 gün yem ve suyu yemeyi kesiyorlar iş bitti.