Çevremde artık her yaştan, akıllı telefonu olan birçok insanın ChatGPT ve Gemini kullandığını görüyorum ve buna gerçekten şaşırıyorum. İnsanlar, Google’da aratarak öğrenebilecekleri bilgileri bile doğrudan yapay zekaya soruyor, ben de buna dahilim. Aklımıza gelen her şeyi yapay zekaya danışıyoruz. Yapay zekanın işsizliğe neden olup olmayacağı sıkça tartışılıyor, ancak bana göre asıl risk işsizlikten çok tembelliğe yol açması olabilir.

Hesap makinesi yerine toplama çıkarmayı bile yapay zekaya yaptırıyoruz, bir sunu hazırlayacağız yapay zekaya yaptırıyoruz, bir tablo yaptıracağız yapay zekaya yaptırıyoruz, bir soru çözdüreceğiz yapay zekaya yaptırıyoruz. Bir tasarım yaptıracağız yapay zekaya yaptırıyoruz.

Biraz komplo teorisi gibi olacak ama gerçekten çok hızlı bir adaptasyon süreci yaşadık, sanki insanlar düşünmesinde onlar için yapay zeka düşünsün diye yapılmış bir uygulama gibi geliyor. Artık blog tarzı sitelerde de çok ciddi trafik düşüşleri yaşanacak gibi duruyor. Artık içimden blog yazmakta gelmiyor 4-5 projem var devam etmek istemiyorum, son 5-6 ayda şunu farkettim gerçekten google üzerinde birşey sorup öğrendiğim çok az araştırmam oldu. Genelde yapay zekaya soruyorum.

Artık her geçen gün insanların tembelleşmesine ve düşünme becerilerinin zayıflamasına neden olabilecek bir araç gibi geliyor.