theposeidonas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
ben yaklaşık 9 senedir domainhizmetleri.com'u kullanıyordum. Şuan kısıtlı verdikleri kaynak için geçen sene 11 bin lira ödedim. Gerçekten o kadar trafik alan site barındırmıyorum çünkü. Bu sene birden 40 bin liraya çıkarttıkları için daha fazla kullanmak istemiyorum. Çünkü ara ara kesintiler oluyor ve sunucuyu başkaları da kullandığı için arada geç response dönüyor, farklı farklı şeylerden siteler yavaş açılıyor gibi problemler yaşıyorum.

VDS araştırıyorum fakat benim için en önemli kriter VDS kullanacaksam Plesk Web Host olması. Şuan kullandığım sitelerde 4-8 Core Cpu, min 8GB Ram ve 60 GB alana ihtiyacım var minimum ihtiyacım olan bu. Web Host lisansı baya pahalı ama domain hizmetleri bir şekilde senelik 4 bin lira gibi bir şeye veriyordu. Nasıl yaptıklarını söylemiyorlar, sunucuya da sürekli erişimleri var.

Bir sunucu alayım dedim, sunucu alırsam plesk önemli değil ben kendim bir şeyler kurarım. Fiziksel sunucu alacak bütçem de var ama düzgün ve uygun co-location firması bulamadım. Bir kaç firma ile görüştüm ama 1U sunucu için çok uçuk rakamlar söylediler. PenDC en son gözüme en kurumsal ve uygun fiyatlı sunucu firması olarak gözüktü. Fakat onda da uptime konusunda geçmişinde her ay bir şeyler yaşanmış gibi duruyor. Ayrıca elektrik parasını da ayrı istiyorlar, kw başına 8.5 tl diyorlar ki bunu senelik şeye vurduğumuzda zaten diğer co-location firmalarının verdiği fiyata yaklaşıyor. 100 mbps interneti 6 sunucu ile daha paylaşmam gerekiyor ki zaten bu hesaba göre evde barındırsam sunucuyu daha mantıklı en azından evde elektrik ücreti 2.19TL kw başına. Uyguna güvenilir co-location firması da önerebilirsiniz o yüzden.

Sizden ricam, çalıştığınız ve sorun olmayan firmaları önerebilir misiniz? Domain hizmetleri firmasından çok memnunum, hızı 2GBps simetrik veriyor. Fakat arada kesilmeler mevcut. Arada sunucu yavaşlıyor cihazda bulunan diğer VM'lerden ötürü olduğunu düşünüyorum.

Mesela Vulut.com var çok ciddi kaynak veriyor uygun fiyatlara ama şirket hakkında hiçbir yorum yok. Fiyatları cidden araştırdım baya uygun, ama 2-3 kere aradım telefonu açan kimse yok mesaj bırakın diyorlar.

Ne yapacağım konusunda çok kararsız kaldım. VDS alırsam ama kesin plesk web host da istiyorum onu belirteyim. VDS'in bir manası kalmıyor yoksa benim için evde de ufak bir sunucum var ona kurup geçebilirim.
Merhabalar,

Şirketimiz ve teknolojik altyapımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, lütfen https://www.hayalhost.com/bizi-taniyin/ adresini ziyaret ediniz.

HAYAL20 promosyon kodu ile siparişlerinize özel %20 sepette ekstra indirim alabilirsiniz.

Forum üzerindeki sunucu satış konumuza ulaşmak için bu bağlantıyı kullanarak ziyaret edebilir, sitemizde yer alan Bulut Sunucu ( VDS ) paketlerini incelemek için ise doğrudan bu bağlantıyı ziyaret ederek göz atabilirsiniz.

İhtiyaçlarınızı karşılamak adına en uygun VDS - Bulut sunucu çözümlerini sunmak için buradayız. Hayalhost olarak, %100 yedekli Dell EMC Unity altyapımız ve yüksek performanslı XEON PLATİNUM işlemcilerimizle, projelerinizi güvenle destekleyecek modern ve güçlü bir hizmet sağlıyoruz. Sektördeki deneyimimiz ve ileri teknolojilerimizle sadece bir hizmet değil, aynı zamanda işinizin büyümesine katkı sağlayacak profesyonel bir çözüm sunuyoruz.

İhtiyaç duyarsanız R10 üzerinden Özel mesaj (PM) göndermek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. Direkt sitemize ulaşmak isterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Sevgiler,
Hayalhost ekibi.