Birkaç gündür deneyler yapıyorum, OpenClaw botumu sorunsuz bir şekilde ayarlayabilmek için. Çeşitli LLM API'lar denedim, örneğin, Anthropic'in Opus ve Sonnet'i harika olsa da maalesef çok pahalı, sadece 5 dakikalık normal bir chat 3-5 dolarlık API kredi yakabiliyor.
Claude oauth ile claude hesabımı bağladım, fakat claude hesabınız askıya alınabiliyormuş bu tür durumlarda, OpenClaw gibi third party araçlarda Anthropic'in sadece API'larını kullanabilirsiniz. Hemen bağlantıyı kaldırdım bu yüzden.
Çinlilerin MiniMax M2.1'ini de denedim openrouter üzerinden, maalesef o da pek ucuz değil, OpenClaw botumun sadece hafıza vb kısımlarındaki yapıları iyileştirdim, 4 dolardan fazla yaktı, 25 milyondan fazla token kullanarak.
Bu rakamlar az gibi görünebilir, ancak bir de her gün aktif olarak kullandığınızı varsayın, minimum 10 dolar yakar, aylık 300 doları rahat geçebilir.
OpenAI sahip çıkmış bu OpenClaw'a hemen, bu yüzden ChatGPT oauth ile Codex hesabımı bağladım, önce GPT 5.2 modelini denedim, fakat maalesef birçok mesaja yanıt vermediği için ve hafıza/context sorunları nedeniyle gpt-5.3-codex modeline geçtim, şu anda nihayet sorunsuz çalışmaya başladı.