Finans videoları izliyorum, bilemiyorum izlenme almak için o kadar çaba sarf ediyorlar ki, finans eğitimini baştan veriyorlar, çalışan bir insan finans eğitimine ihtiyaç duyar mı? Hayır, ihtiyacı olan şey finansal okur yazarlık eğitimi, yani neyin ne olduğunu bilmesi yeterli, analiz yapmasına gerek yok, ben bilanço okuyor muyum hayır, favök, piyasa defter değeri, öz sermaye ne durumda bakıyor muyum hayır, şirketlerin veya fonların izahnamesini veriyorsun yz ye sana stratejik olarak özetliyor, istediğin değerleri söylüyor, haber içeriklerini deepsearch olarak aratıyorsun sonra bu haberleri analiz edip teknik yorumlamasını istiyorsun,
Zaten uzun yatırımcı olunca yerel ve global gidişatı görmek daha kolay ona göre pozisyon alıyorsun. Hatta bunun senin için yapan profesyonellerin olduğu uzmanlar var, ne diye her şeyi sen yapmaya kalkıyorsun, karnın ağrıdığında kasaba gidip tedavi aramazsın doktora gidip uzmanından bulursun, finansta neden yt deki finansal uzmanlığı olmayan kişilerden medet umuyorsun ki, doğru yönetilen (fon izahnamelerini yz ye verip global şartlara uygun fon yönetimi yapmış mı dağılımlarını analiz et diyorsun) fonlara yatırıp arkana yaslanıyorsun, yapman gereken sadece kaynak üretmek. zenginliğin zaten formülü bu başkaları senin için çalışacak.
Bu kadar basit bir konu için yok altın mı alyım, konut mu alayım, zaten bunları bilsek ülkece bu halde olmazdık, uzmanları dinlemediğimiz için oluyor ya da başımıza geliyor bunlar.
--
Bakın nasıl bir boşluktaysam 1 yorumda finansal disiplini yazdım