Merhaba hocam yok, maaş 90k 55k adlığım kaynakçılık yaparken ki maaşım. kabaca bir hesap yaptım her ay maaşımın %20 sini fonlara yatırsam 5 yılda 5m tl, 10 yılda 15m tl 15 yılda 30m üzerine çıkıyor... hakikaten bu kadar basitken (mevcut duruma göre söylüyorum) (nitelikli yatırımcı olarak serbest fonlara yatırım yapabiliyorum) 20 yıl sonra bana ve çocuklarıma da bırakabileceğim bir yatırım oluyor.
yani yamam gereken tek şey maaşımın %20 sini kenara koymak, eğer burada bu maaş yetmez ise çanakkale de benzer iş bulup maliyetleri azaltıp yine koymak... şuan durum maddi manevi olarak oldukça iyi, mesela her ay 30k arsa taksidi ödüyorum 55k iken başladım, 12 taksit 8 taksit kaldı, 8 ay sonra oda bitecek o zaman fona %30 ekleyeceğim, %30 araç almak için kenara koyacağım 1 yıl sonra eşime araç ta alabiliyorum böyle giderse...
yt işi şu aşamada vaktim olmadığı için basite indirdim (finans içerikli aa bir gelir beklentim yok, zira tr içerikte finansta para kazanmak için her gün aşırı bir çaba sarf etmek lazım o da 6 ay sonra aylık 30-40k kazanmak için, tabi buna zamanım az olduğundan bu süre daha da uzuyor, o zamana kadar zaten finans yatırımım kanaldan daha çok getirmeye başlayacak, o yüzden basitte tutuyorum gelse de olur gelmese de )