Sizin ekipten böyle bir şey çıkmalıydı zaten başarılar diliyorum kardeşim
@Gkkrlmz teşekkürler.
Bizim tarafta hedef yeni panel iddiası değil, sahada en çok problem çıkaran iki şeyi daha yönetilebilir hale getirmek:
taşıma süreci ve altyapının öngörülebilir davranması.
O yüzden bu başlıkta pazarlama değil, gerçek dünya problemlerini konuşmak istiyoruz.
Sokaktaki cahil ama hevesli web yapımcısı olarak önceliklerim ;
Mevcut sistem gerçekten stabil mi?
- Taşıma sırasında bir şeyler bozulur mu?
- Mail, cron, kullanıcılar, izinler sorunsuz taşınır mı?
- Alışkanlıklar ne kadar zorlanır?
- Değiştirince gerçekten hissedilir bir fark olur
mu?
Aman Müşterilerin mailleri bozulmasın diye taşımayı bile düşünemediğim, aşırı fiyatları bile mecbur sineye çektiğim oldu. (Sıfır kâr, hatta zarar)..
İsme gerek yok 2005'te zamanın en büyük firması ile çalışmaya başladım.. bariz onlar İndex basıyordu ama inkar ediyorlardı.. Türkiye'nin en büyük firması idi gel gör ki habire sitelere İndex basıyorlardı.. 1-2-3-5 derken eee yeterse yeter dedim 2. Ye geçtim o gün bugün bir daha da o durumu yaşamadım..
Sonra 2. Tamam güzel çalışıyor, stabil, danışma yada sorun olsa hızlı dönüyorlardı eyvallah ama birader hostinglere çok zam yapıyorsun yahuu.. hadi bu sefer reseller'e geçiş.. sağolsun forumda iki ayrı firmada reseller kullandım. Hizmette kalitede 10 numara idi, ama maliyetler yüzünden birini bırakıp forumdan yine bir başkasına geçmek zorunda kaldım. Hizmet ve destek çok önemli ve haklarını yrmeyim gerçekten memnunum, anında (yaklaşık en fazla yarım saat içinde soru, sorun nesr çözümlüyorlar) ama günün sonunda yine karşımıza .olan sorun maliyet, fiyatlar..
Eğer geçiş yapacaksam önce fiyat avantajına bakarım uygunsa denerim oda sorunsuz ise taşırım ama baktım sorun var, destek yok hadi kardeşim hayırlı işler der maliyeti zarar bile ettirse eski sağlama geri dönerim. Önce müşterimin sitesinin stabilliği sonrası teferruat..
Benim durum böyle ama senin zaten yaptığın işleri az çok takip ediyorum ve çok güzel işler yaptığını biliyorum ve bunuda harika yapacağına eminim. Başarılar dilerim 😊
@Ajiba yazdıkların tam olarak işin gerçeği.
Panel değişimi çoğu zaman arayüz meselesi değil, risk meselesi.
Müşteri maili bozulursa, izinler dağılırsa, cronlar şaşarsa kimse o riski almak istemiyor.
Biz migration tarafında kusursuz taşırız gibi bir şey söylemiyoruz.
Bu işte her sunucu farklı; raw LAMP kurulumlarında pathler, servis dizilimleri, custom ayarlar, elle dokunulmuş configler her yerde değişiyor.
Bu yüzden universal restore testlerinde başarı oranımız yaklaşık %80 bandında gidiyor.
Kalan %20 genelde aynı sebeplerden takılıyor:
bazı veriler karşı tarafta taşınabilir formatta bulunmuyor ya da güvenilir şekilde doğrulanamıyor.
Özellikle mail tarafında bazı senaryolarda şifreyi birebir import etmek mümkün olmuyor; bu durumda migration sonrası şifre sıfırlama gerekiyor.
Bunu gizlemek yerine baştan net söylüyoruz, çünkü sahada asıl sorun sürpriz yaşanması.
Bir de karşı sunucuya agent kurmuyoruz.
Tamamen SSH ile bağlantı açıp sunucu keşfi yapıyoruz; mümkün olan her configi bulup tek tek taşıyoruz.
Emin olmadığımız yerde taşındı diye geçmiyoruz; raporluyoruz ve manuel aksiyon alanını açık bırakıyoruz.
Özetle yaklaşım şu:
başarıyı şişirmek değil, taşımada neyin garanti edilebildiğini ve neyin edilemediğini açıkça yönetmek.