Turkiyede elektrikli araba alinmaz. Turkiyede 20 yillik araba bile 50 kere el degisiyor. Bir elektrikli araba 10 yil sonra cop olur. Ayni paraya aldigin benzinli arabayi 10 yil sonra yari fiyatina satarken elektrikli arabayi coktaaaaan hurdaciya vermis olursun veya yeni batary alirsin oda zaten araba fiyati
Bu algıyı yıkmamız gerekiyor, düşüncenize saygım sonsuz fakat benim arabamdan örnek vererek bilgilendirmek isterim 2 gün önce pil testi yaptım arabam 2023 model Tesla Model Y Performans serisi araç 40 bin km 3 Yıldır kullanıyorum şimdiye kadar hiç bir bakım maliyeti veya servis ihtiyacı doğmadı pil durumu %98 - 3 yılda %2 kayıp yaşamışım zaten servis 8 yıl %70 altına düşmesi durumunda pil garantiden değiştiriyor hadi değiştirmedi diyelim bugünki güncel şartlarda pil ücreti 410 bin tl bir araç parası değil, bugün bmw marka bir arabanın motor yemiş olsanız sandık motor fiyatı işçilik hariç 300 bin tl, gelelim şart istasyonu durumuna inanın avrupada türkiyede bulunan kadar şarj istasyonu yok, gelelim 2.el piyasına evet tüketici bence daha elektrikli arabalara ilk çıktığında cep telefonlarına baktığı gibi bakıyor yada otomatik şanzımanlı arabalara şuan ki güncel durum bayiler otomatik olmayan araba satmıyor, bu kadar ön yargılı olmayın elektrikli arabaya geçen biri tekrar fosil yakıtlı arabaya dönmüyor, en büyük nedeni bin git yok motoru ısıtayım yok yağ eksik yok araba şanzıman vuruntu yapıyor örnekler bitmez ama tercih mesesidir bu evet şuan elektrikli arabalarda halen istenilen menziller ulaşılamadı çin bu konuda inanılmaz yatırım yapıyor hedefler 1000+km arabalar buna da biraz zaman var gibi görünüyor ama bence zamanla gelecekte elektrikli araç sayısı devletimizde biraz teşvik sunarsa ben artacağını inanıyorum
TOGG çok güzel bir araba yerli yada değil bize ait olan bir araba fakat ilk alanlardan biri olarak arabayı 10.000 km de elimden çıkarttım daha zamanı var yol alması gereken 3-5 yıl içerisinde başarılı bir araba olacağına eminim yazılım kısmı bence çok yavaş gelişiyor umarım bir önce TESLA gibi rakipleri örnek alarak yazılım tarafından iyileştirmelerle başarılı olacağına eminim
Fakat ilk elektrikli arabasını alacak birine tavsiye PİL Yönetimi sistemi Yazılımı en iyi şekilde yönetebilen TESLA marka araba olacaktır, bir çok markasının elektrikli arabasını işim gereği deneyimledim hepsinin birbirinden farklı çok güzel + ve eksileri mevcut fakat işin ucu elinde sonunda YAZILIM kısmına geldiğinde bunu en iyi başaran 2008 den beri kullanıcılardan gelen geri bildirimlerle deneyimleyen ve geliştiren tesla oldu diğer markalarda zamanla bunu başaracağına eminim ama ben arabaya biner giderim gerisine karışmam diyorsan tesla almalısın