raspberyy pi 5 almıştım kişisel depolama olarak yani fotoğraflar, videolar, filmler vb. dosyaları saklamak ve bunu hızlı şekilde yapmak için aldım
ayriyeten nvme ssd satın aldım casaos kurdum casaos içerisinden filmler için dosyalar için ayrı ayrı uygulamalar yükledim fakat hepsi hüsran oldu çünkü aşırı yavaş çalışıyorlar video atıyorum mesela 100mb lık 40 saniyede felan tamamlanıyor. Aşırı yavaş geldi ve uygulamalar net gözüükmüyor attığım videoların görüntüsünü göremiyorum içini açmadan önce. Desteklediği şeyler çok kötü.
nasıl birr sistem kursam hem hız problemini hemde bu tür problemleri ortadan kaldırırım? Kablosuz ağ üzerinden bağlanıyorum raspberry pi ye Veya şu yöntemi kullanmak daha avantajlı herşey yerli yerinde olur dediğiniz bir şey var mı? ****** siteleri biliyorsunuz her şey yerli yerindedir açmadan önce ne açacağını net görürsün arama yaparsın yaptığın arama hemen sonuç gösterir vs.
Ubuntu kurmayı düşündüm mantıklı da geldi microsd karta ubuntu yükleyip 2tb lık ssdyi harici olarak kullanacağım ssd yi raspberry pi ye taktığımda windows bilgisayarımdan samba ile bağlantı kuracağım bu mantıkta yüklediğim görseller videolar vs. net bir şekilde gözükecek ama hız olarak bir değişiklik olmayacak sanırım 100gb lık bir dosya atsam günlerce sürer bunun yüklenmesi