Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 yıl boyunca AppCreator24 kullandım. Yaşadıklarımı net şekilde paylaşmak istiyorum.

Süreç Nasıl Başladı?

İlk başta uygulama yapmak çok kolay ve keyifli geldi. Hevesle bir uygulama geliştirdim. Google Play Console hesabı açtım ve uygulamamı Play Store’da yayınladım.

Uygulamanın adı: “10 TL”
Basit bir kredi kazanma ve oyun oynama mantığı vardı.

Uygulama 2000–3000 kullanıcıya ulaştı. Ancak gelir beklentimin çok altındaydı.

Gelir Konusundaki Anormallik

Durumu test etmek için arkadaşıma çok basit bir uygulama yaptırdım. Bu uygulama sadece reklam gösteriyordu. Play Store’a yüklemedim. Sadece Telegram üzerinden paylaştım ve yaklaşık 100 kullanıcı geldi.

Sonuç gerçekten şaşırtıcıydı.

Play Store’da 3000 kullanıcısı olan uygulamam ile,
Play Store’da olmayan ve sadece 100 kullanıcısı olan test uygulamam neredeyse aynı geliri gösterdi.

Yani 3000 kullanıcı ile 100 kullanıcı arasında neredeyse fark yoktu.

Ben Play Store’a yüklenmeden reklam geliri alınmaz sanıyordum. Ancak Play Store’da olmayan uygulama ile olan uygulama arasında gelir açısından ciddi bir fark oluşmadı. Gelir aşırı düşüktü.

Reklam Gelir Dağılımı

Mail yoluyla bana söylenen şuydu:

İlk 1000 kullanıcıdan sonraki reklam gelirinin platform tarafından alındığı ifade edildi.
Ayrıca reklam kazancının yaklaşık %90’ının platform tarafından alındığı söylendi.

Bunu teknik olarak nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Ancak bana bu şekilde bilgi verildi.

Hesap Silme ve Kart Çekim Denemesi

Hesabımı tamamen sildim / kapattım.

Buna rağmen kart bilgilerim üzerinden 16$ tutarında üyelik çekimi yapılmaya çalışıldı.
Gece saatlerinde toplam 6-7 defa çekim denemesi oldu.

Kart bilgilerimi sistemde saklayıp saklamadıklarını bilmiyorum.
Ancak hesabım silinmiş olmasına rağmen bu denemelerin yapılması ciddi güven sorunu oluşturdu.

Genel Değerlendirme

- Hobi amaçlı kullanılabilir.
- Basit uygulama yapmak için kolay bir sistem.
- Ancak para kazanma hedefiyle şeffaf ve güvenilir bir model olduğunu düşünmüyorum.
- Gelir dağılımı net değil.
- Ödeme tarafında dikkatli olunmalı.

Not:
Uygulama şu anda Android Studio ile geliştirilmeye devam etmektedir.
Uygulama Play Store’dan kaldırılmıştır.

Bu tamamen kendi yaşadığım deneyimdir.
Karar sizin.