Üstadım hayırlı geceleriniz olsun, iyi forumlar;
Haber sektöründe bizler için öne çıkaran fark, diğer sitelerin, ajansların kullanmış olduğu başlıklar ve spot kısmının farklı olması büyük derecede önem taşıyor. Al sektöründe üretilen makale ve haberlerde seo uyumlu anahtar kelimelerde black font üretip okuyucunun önemli kısımları dikkatini çekmesi ve sitede daha uzun tutmasıdır. Bizler için çok okuyucu almaktan ziyade bir okuyucu en uzun sayfada tutuş süresi daha önemli.
Ters piramit dediğimiz internet haberciliğinde okuyucunun başlık ve spot ile dikkatini çekip yakalamamız sonrasında ise sitede ne kadar uzun süre boyunca kaldığıdır. Al ve entegrasyon kısmına sizler kadar vakıf olamasam da, Türk Milleti'nin habercilik anlayışı metinden daha çok görsele dayalıdır.
Yapay zeka ile oluşturulmuş ilgi çekici metinden sonra ne kadar çok görsel veya video ile izleyiciyi sıkmadan haberi satmaktır. The New York Times ve AFP gibi avrupa haberciliğinde bol bol yazı çok az sade görsel bulunması insanların okuma kültürü olduğunu göstermektedir. Fakat ülkemizde az yazı, merak uyandırıcı başlık ve spot sonrasında görsel ve video şeklinde sistem çalışıyor. 280 yıl sonra matbaa ülkemize geldiğini varsayarsak bu gelişim bile milletçe büyük bir başarı niteliğinde.
Başarılarınızın devamını diliyorum hocam..
Yorumunuz için teşekkürler üstadım. Sektörde mesleği fiilen icra eden gazetecilerimizin bu yöndeki tespitleri gerçekten kıymetli. Yazınızın paralelinde AI perspektifinden eklemek gerekirse; görselleştirme ve konsept oluşturma, gelişmeye son derece açık bir alan. Bu noktada hem ülkemiz bazında hem de global çapta ortaya çıkacak yeni yöntem ve sistemlerin sektöre yön vereceği düşüncesindeyim.