Hocam benzer durumdayız, bende ailesine ve sevdiklerine duygusal olarak bağlanan birisiyim. Kimi insanlar sevseler de duygusal bağ kurmazlar ama kişiden kişiye değişir bu durumlar.
Henüz ailemden veya çok çok yakınımdan birisini kaybetmedim, 6 Şubat depremlerinde yakın arkadaşlarımı kaybettim kıyaslama yapmak bu konuda hoş değil ama annemin vefatı ile aynı olmayacağı aşikar bir durum. Yakın zaman bir arkadaşım annesini kaybetti, yaklaşık 1 ay kadar oluyor. Günleri berbat geçiyordu şimdi işine geri döndü dün karşılaştım bir ihtiyacın var mı diye sordum. Yüzünde acı bir tebessüm var ama olay halen çok yeni. Sadece kafasını dağıtmaya çalıştığını farkettim. Uzun yıllar önce annesini babasını veya ailesinden birisini kaybedenleri de gözlemlediğimde yine kolay kolay acısı geçmiyor onu farkettim ama hafifliyor. Şöyle düşün, kolunda bir yara olur belki ilk haftalar kanar, açık yara olarak durur. Sonrasında yara yavaş yavaş geçer ama izi kalır. Tam olarak böyle bir durum sanırsam. Allah kimseyi yakınlarını kaybetmekle sınamasın inşallah.