gecen sene oglum 2 kez girdi, cok gozunuzu korkutacak bir sey yok. reading ve writing cok basit zaten. listening ve speaking'de zorlanacagini dusunuyordu, ilk sinavda bir slav abla, ikincisinde hintli bir abi ile 5-6 dk gunluk rutin soru cevap seklinde gecmis ikiside. ilk sinavdan 5.5, ikinci sinavdan 6 aldi. hatirladigim kadariyla uk icin 5.5 yetiyordu ama okullari begenmemisti bizimki. bir arkadasimin oglu liseyi londra'da okudu, eylul'de basladigi londradaki uni'yi birakti. o da ayni seyi soylemis, egitim kalitesi ve ortam cok kotu diye. simdi o da abd icin sat'a hazirlaniyor.
yanıtınız için teşekkürler ingiltere eğitimde 1 numara genelde 5,5 isteyen üniversiteler dünya sıralaması 500-1000 arası oluyor dandik üniler ama türkiyedeki en iyiden iyidir tabiki. Benim kaydoldugum üni bilgisayar mühendisliğinde avrupada 50. ingilterede 10-12 falan liginde 5,5 ile alan tek okul russel group cambridge ile aynı eğitim standartına sahip seçilmiş. Londradaki ucl kings college vs harici queen mary var iyi sayılır diğerleri ticarethane ondan bırakmış olabilir amerika hiç ulaşılabilir değil ben 3 sene için 100 bin pound ödeyeceğim sadece üni yurdu dönemlik 10k pound amerikada bir yıl 50-60 bin dolar sadece üniversite 4 sene yaşamda çok pahalı çalışma izni yok türkiyeye uçak bileti alsan 1500-2000$ ingiltere daha ulaşılabilir tek yapmam gereken hazirandan önce ieltsi geçmek