yapay zekanın kontrol altında olduğu sürece kendini eğitmesinde sıkıntı yok. en büyük sıkıntının yapay zekanın şu anki geldiği noktada bile insanın takip edemeyeceği bir modüler bilinç geliştirmesi riski olarak görünüyor. Endişelenmek gerektiği konusunda ben de aynı şekilde düşünüyorum, ama bu endişe atalete ve propaganda olarak karşı çıkmaya yöneltmemeli, yapay zeka karşı durulamaz bir şey artık. Uyum sağlayıp güçlenmek için kullanıp kendi önlemlerimizi almamız lazım.
Yapay zeka tehlikeli yerlere gitmedikçe gayet güzel. Kendi kendini eğiten yapay zekalardan ise uzak durmalı
yukarıda yazdığım gibi, her şey süt liman değil, ama bunu yazıp durmak faydasız, ne yapacağımızı konuşmamız lazım. engelleyemeyeceğimiz bir gelişme dönemine girdik ve işler kontrolden çıkıncaya kadar devam edecek bu süreç, ben bu süreci karşı çıkarak heba etmek istemiyorum.
çok büyük fayda ve riskler var. risk var diye tekrar edip durarak faydalarından mahrum kalmak yerine etki edebileceğim noktaya odaklanmayı tercih ederim, yapay zekayı kullanır zenginlik yaratmaya çalışırım.
Yapılabilecek en iyi şey bu.
Bence Yapay zekanın geleceği çok parlak, çoğu insan da kaçınılmaz olarak işsiz kalacak.
şu anda yapay zeka ile meslek oyunları oynayanlar sadece kobay. sistemin gelişmesine hizmet ediyorlar bunun karşlığında işleri hafifliyor,
kendi çıkarını düşünen insanoğlu kendi elleriyle bir canavarı besliyor haberi yok.
canavar yeterince beslenip büyüyünce asıl mevzu kopacak.