Hocam iyi güzelde PayTR mağazayı böyle kapatacaksa ozaman bu tarz işlere hiç mağaza açtırmasın kimse mağdurda olmaz mantıklı değilmi?
İyzico en başından bu yana çoğu sektöre izin vermiyordu zaten doğru olanda buydu..
Coşkun bey öncelikle konuya hoşgeldiniz, peki benim yaşadığım durum hakkında yorumunuz ne olacak çok merak ediyorum ?
PayTR posundan kaynaklı ödeme yapamayan ve başka bir kartla ödeme yapan müşterim yüzünden fraud işleme takıldım.
Benden kart hamilinin ürünleri teslim aldığına dair sadece kart hamilinin bileceği bilgilerin yazılarak teslim edilmesi gereken bir evrak istendi teslim ettim.
Satış faturası istendi teslim ettim.
Ürünlerin teslim edildiği görsel, kanıt vs. istendi teslim ettim.
Peki neden hala param blokeli ve mağazam kapandı ? Hangi riski teşkil ediyorum ? Hangi illegal işi yapıyorum ?
Sektörün kar marjı zaten düşük, müşteriyi canım cicim diyerek kendimize alıştırıyoruz, birde üzerine ödeme altyapımız iptal oluyor, müşterimiz postan dolayı ödeme yapamıyor ve faturası bizim mağazamızı kapatarak kesiliyor ?
Api ile çalışıyoruz, ürün tesliminden 3 gün sonra ödeme yapmamız talep ediliyor, PayTR nedeni ile ödememizi yapamayıp bir sonraki işlerimizde vadeli cari çalışmamızın önüne geçiliyor.
Konu sadece regülasyonların getirdiği yeni sorumluluklar değil diye düşünüyorum.
Ertesi gün oranı kesilen para şuanda 13. Gününde, böyle bir durumda ticari faizi uygulayıp mı ödeme yapacaklar ? Tabi ki hayır.
Peki ertesi gün değil de 13 günlük oran mı uygulayacaklar ? Tabi ki hayır.
13 Gündür aralıksız her gün bilgi talep ediyorum verildi mi ? Hayır.
Kroca bir tabir ile, "Paramızla rezil olduk yav"
Haklısınız. Önceden kabul edip çalıştıkları firmaları risk var diyerek aniden kapatmaları yanlış. Süre tanımaları gerekirdi. illegal bir durum varsa kapatır delil gönderirsin bunu herkes anlar zaten yapan kişide o riskleri bilerek yapıyordur. Kötü niyetli kişiler yüzünden ekmeğini kazanmaya çalışan iyi insanlarda zarar görüyor beni üzen tarafı bu..