Alıntı
eğer hayatınıza hayatınızdan daha değerli şeyleri gaye yapmazsanız hayat yaşanılmaz hale gelir intihar seçenek olur.
Haklısınız ama, bazen hayattaki en değerli şeylerinizi zorla alabiliyorlar. Babamı öldürdüler, beni tehdit ettiler. Adalet aradım onu bile çok gördüler, ya ne yapsaydım ?

Alıntı
Geçmiş olsun hocam bir psikiyatriye başvurmanızı öneririm. Ben de beyin ameliyatim sonrası zor zamanlardan geçtim ama çok şükür verilen ilaçlar sayesinde daha mantıklı ve pozitif düşünmeye başlıyorsun hayat yaşamaya değer kesinlikle savasmaya devam etmemiz lazım
Daha bugün psikiyatristten geldim. İlaç kullanıyorum ama pek bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.

Alıntı
İçinden çıkamadığın sorunlar olduğunda kır geç kardeşim, kendine zarar vermek en büyük güçsüzlükdür. Bu kadar güçsüz olan kendisine saygısı olmayan bir insanla oturup muhabbet bile etmem. Dedikerim canını acıtabilir fakat insanlarda bir hayvan düşeni yerler kardeşim. Yem olma sen kendini yem etmeye çalışıyosun kendine gel toparla kendini, Ceza evine girme ve ölme gerisi hallolur.
Hocam içinden çıkamadığınız sorun eğer, bu şehrin rektörünü, il sağlık müdürünü, sağlık hizmetleri genel müdürlüğü mevzuat işleri daire başkanını ilgilendiriyorsa vurup geçmek o kadar kolay olmuyor. 1 buçuk yıldır vuruyorum ama banamısın demiyorlar.

Alıntı
Aslında yaşadığın şeyleri beyin artık kaldırmıyor bende böyle bir süreçteydim sana tek fikrim Allah’a yönel derdin mi var aç ellerini Allah’a anlat, gerçek huzuru mutluluğu vereni o zaman anlayacaksın
Bu benimde aklımda, bunu yapacağım. Çünkü gerçekten ondan başka kimsem kalmadı sığınabileceğim.

Alıntı
Nefis ve malını Cenab-ı Hakk'a satmak ve O'na abd (kul) olmak, ne kadar kârlı bir ticaret Hastalar Risalesi okuyabilirsiniz İntihar düşüncesi genellikle ruhun bir nevi "hastalığı" veya aşırı daralmasıdır. Bu risale, acının ve sıkıntının aslında birer "misafir" olduğunu, hayatın kısalığını ve çekilen dertlerin nasıl büyük bir kazanca dönüşebileceğini anlatır.
Bir önceki cevapta da değindiğim gibi, dine yöneleceğim. Kitap önerinizi de dikkate alacağım.

Alıntı
hiç bir şey hayatından daha önemli değil
Keşke söylediğiniz gibi olsa. İnsan bunu yaşadıkları ile de görmek istiyor ve ben son 1.5 yılda o kadar fazla itilip kakıldım ki.

Alıntı
Zor olan kalmak , maalesef acı olan bu.
Saçma sapan motivasyon cümlelerinden muhtemelen sıkılmışsındır. Sen kendini kaldırmazsan, kimse gelip seni kaldırmayacak, kaldıramaz hocam.
Sonsuz bir keşif süreci var kısa ömrümüz boyunca, keşfetmeye , savaşmaya , boğulmaya devam edeceğiz. Kendi İdeal sonsuzluğunu hayattayken ara hocam.
Kolay olanı seçme.
Sevgiler ve sabırlar diliyorum.
Çok doğru bir tespit "zor olan kalmak".

Alıntı
Psikolojik destek alman lazım.
Alıyordum zaten, tüm bu süreçleri atlatmama yardımcı olan bir psikoloğum vardı. Sonra üniversite 15 seanstan fazla görüşemezsiniz dedi. Bende sayfalarca yalvardım ama nafile. Artık bir psikoloğa gitmek istemiyorum. Çünkü psikoloğun kendisi benim için travma olmuş durumda.

Alıntı
Sizi anlıyorum ama yapabileceğiniz hiç bir şey yok Türkiye'de istediğiniz kadar çabalayın bir şey olacağını sanmam.
Hastanede çocuklar ölüyor, doktor hatasından kaç çocuk öldükten sonra çark dönmeye başlıyor.
Size önerim geleceğinizi düşünün ve psikoloğa tanışın.
Maalesef, sanırım türkiye'nin bu acı gerçeğini kabullenmek gerekiyor. Bu ülkede olan olduğu ile kalıyor. Bunu engellemek için yapılabilecek hiçbirşey yok. 1.5 yıldır bunun için çabalıyorum, çabaladıkça kendimi tüketiyorum sadece.