bir kredi çekilip iş yapılması riskli bir şey olmakla birlikte teorik olarak karşı değilim. Bir projeniz vardır ve mutlaka bunu yapmak istiyorsunuzdur, başlarsınız emek verirsiniz ve bir noktada kredi çekmeniz gerekir; düşünürsünüz ve gerekirse maaşlı çalışır öderim bu parayı çok iyi kullanarak işimi geliştireceğim ve para kazanır hale geleceğim dersiniz. Böyle bir durumda bravo derim. Ama kredi çekilip "ne iş yapsam iş fikri aklıma gelmiyor" denmez hocam ya. hele ki şu ortamda afaki bir faiz var ve döviz baskılanıyor. dünyanın döviz bazındaki en yüksek faizli kredisini kullanacaksınız. 10bin dolar aldınız ve 13 14 bin dolar geri ödeyeceksiniz belki. krediyi çekmeseniz 3 4bin dolar cepte

Sonuç olarak elinizdeki o krediyi hemen yerine bırakın bence, finans ile oyun olmaz. Günümüzde çok kısıtlı imkanlarla bir projeye başlanıp ilerlenebiliyor. Emeğinizle yeteneğinizle yapabileceğiniz işlere yoğunlaşın. Bir yetenek veya uzmanlığınız yoksa bunu edinmek için bol bol eğitim alın. ebook veya üniversite eğitimi olması gerekmiyor, yapay zekayı alın karşınıza bir konuda uzmanlığınızı arttırın, hiç bir şey olmasa yapay zekayı iyi kullanmaya başlarsınız bir süre sonra ki bu da şu anda en geçerli uzmanlık bence.
Ama "kredi çektim hadi şimdi bunu ödemek için bana iş söyleyin" iyi bir yaklaşım değil. Pratik olarak değil, siz bir iş yaparsınzı tutturursunuz şanstır, veya çok azimli ağzı satış için iyi laf yapan birisinizdir üzerinde durup para kazanırsınız, saygı duyarım; ama ben sadece bu bilgilerle ve uzun süreli internet ve gerçek hayattaki onlarca deneyim ve girişimimden edindiğim bilgi ile size bunu söylüyorum, kredi ile oyun olmaz. Hayatınızın çok uzun bir süresini hapiste gibi geçirmenize neden olur. Ticaret veya iş hayatı muhteşem kapılar açar ama basiretli, ferasetli ve dirayetli olanlar için. Kredi çekip sonra bir iş fikri arıyorsanız bunların kendinizde olup olmadığını iyi değerlendirin lütfen.
Mutluluklar ve başarılar diliyorum.